KONAČNO ZABELELO: Sneg zavejao celu Srbiju, slede ledeni dani!

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana do 1. februara, u nedelju i ponedeljak 26. i 27. januara biti ledeni dani sa temperaturom ispod nule. U ponedeljak očekuje se kratkotrajno razvedravanje, a u nižim predelima duže zadržavanje magle U nedelju očekuje se oblačno i hladno, uz postepeni prestanak snega, a severni vetar biće u slabljenju.

  • 5

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno sa snegom, a očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, na krajnjem jugu još ujutro će biti kiša, a zatim sneg, dok su nanosi mogući u planinskim predelima istočne Srbije i ponegde u Vojvodini. Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni, posle podne severni, u planinskim predelima i u Vojvodini povremeno jak. Najniža temperatura iznosiće od minus tri do dva, a najviša od minus jedan do tri stepena.

I u Beogradu će danas biti oblacno i hladno sa snegom, a očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 15 centimetara. Vetar će biti umeren, istočni i severoistočni, posle podne severni, a temperatura će biti bez većeg kolebanja, oko nula stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana do 1. februara, u nedelju i ponedeljak 26. i 27. januara biti ledeni dani sa temperaturom ispod nule. U nedelju očekuje se oblačno i hladno, uz postepeni prestanak snega, a severni vetar biće u slabljenju.

U ponedeljak očekuje se kratkotrajno razvedravanje, a u nižim predelima duže zadržavanje magle.

U nedelju i ponedeljak ujutro biće umeren mraz, u većini mesta ledeni dan, jer će temperatura tokom celog dana biti niža od nula stepeni. U utorak se očekuje naoblačenje sa snegom, a od srede biće toplije, uz povremena naoblačenja s kišom.

Ledena kiša, sneg, niske temperature i jak vetar uslovili su da se saobraćaj ovog jutra obavlja otežano na gotovo celom području Srbije.  Kako je jutos saopštio AMS S, snega na kolovozu ima od jedan do pet centimetara na skoro svim putnim pravcima a na pojedinim deonicama ima i poledice.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA