EULEKS: Oliver Ivanović na saslušanju!

Portparol Euleksa Irina Gudeljević je u izjavi za Telegraf, potvrdila da se kandidat Građanske inicijative SDP nalazi na "ispitivanju" i da su "u pitanju navodi o ratnim zločinima"

  • 4

Prema saznajima Telegrafa na severu Kosova i Metohije u toku je akcija Euleksa u okviru koje je na saslušanje pozvan i kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Kako naš portal saznaje Ivanović se trenutno nalazi na saslušanju u južnom delu Kosovske Mitrovice, a sam uzrok njegovog privođenja još uvek nije poznat.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević je u izjavi za Telegraf.rs, potvrdila da se Oliver Ivanović nalazi na "ispitivanju" i da su "u pitanju navodi o ratnim zločinima".

- Nakon jutrašnje operacije na severu Kosova ono što ja mogu da kažem za sada jeste da se osoba nalazi na ispitivanjuu koje sprovodi Tužilac iz Specijalne kancelarije tužilaštva Kosova – rekla je Gudeljevićeva, koja nije mogla da precizira gde Tužilac ispituje Ivanovića.

- Ivanović je pozvan da da izjavu vezano za istragu o događajima iz 1999. i 2000. godine - potvrđeno nam je u sedištu njegove stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

GI „Sloboda, demokratija, pravda" se oglasila povodom dezinformacija koje kruže u medijima da njen lider Oliver Ivanović nije "priveden već da se kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu".

"Ovo pozivanje apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. Ipak nesumnjivo je da za cilj ima i izazivenje straha i nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", kaže se u saopštenju GI SDP.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA