HAOS U SARAJEVU: Predraga Adzejkovića napalo 20 maskiranih napadača!

- Grupa od dvadeset maskiranih pripadnika Bosanskog nacionalnog fronta upala je na tribinu. Povređena je voditeljka tribine, ali sam ja u redu. Uspeo sam da se odbranim... - rekao je gej aktivista Predrag Azdejković i dodao da je pogođen flašom u leđa, ali da nije povređen

  • 22

Dvadeset maskiranih napadača nasrnulo je na učsnike Međunarodnog festival kvir (queer) filma "Merlinka" u Sarajevu povredivši dve osobe. Napad se desio oko 15 sati u sarajevskom bioskopu Kriterion gde se manifestacija održava, a otkazane su sve projekcije koje je trebalo da budu održane danas.

- Grupa od dvadeset maskiranih pripadnika Bosanskog nacionalnog fronta upala je na tribinu. Povređena je voditeljka tribine, ali sam ja u redu. Uspeo sam da se odbranim... - rekao je gej aktivista Predrag Azdejković i dodao da je pogođen flašom u leđa, ali da nije povređen, prenosi "Alo!".

Ipak, Azdejković je, kako dodaje, zbog procedure je morao da bude odvezen u Hitnu pomoć, ne bi li se konstatovale povrede radi prijave policiji. Kako ističe, napad je najavljen na Fejsbuku, gde postoji poziv na linč. Ipak, policija nije došla da obezbedi događaj, iako je pozvana.

- Zbog napada u Kriterionu koji se upravo desio na diskusiji u sklopu festivala "Merlinka", sve ostale projekcije za danas su otkazane. Dve osobe su lakše povređene - piše u kratkom saopštenju Sarajevskog otvorenog centra, organizatora festivala.

Informacija je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena i u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

- Dojavu smo dobili u 15.20 sati. Dva lica su lakše povređena - potvrdili su iz Operativnog centra.

Nakon napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj, a povređenim osobama ukazana je pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    1. februar 2014 | 21:11

    Tako vam i treba, dok ne pocnete sa tim ogavnim i skaradnim manifestacijama niko vas apsolutno ne dira a kad guras ljudima prst u oko pa sta ocekujes?

  • Душан

    1. februar 2014 | 20:37

    Слепац....

  • Batina je iz raja izasla

    1. februar 2014 | 22:46

    Napokon i neka lepa vest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA