BUDI SVOJ NISI BROJ: Pružite podršku deci oboleloj od raka! (FOTO)

U 10.15 časova, 15. februara, na platou Đoke Vještice (ispred Beograđanke) i u 11.00 časova u Parku Milutina Milankovića pisaće se poruke podrške deci koja se leče od raka. Budite i vi deo ove akcije

  • 0

Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti "Čika Boca" u saradnji sa Mladicama grupom mladih lečenih od raka u detinjstvu, i prijateljima iz srodnih udruženja "Zvončica" i "Uvek sa decom" obeležiće 15. februara Međunarodni dan dece obolele od raka akcijom BUDI SVOJ, NISI BROJ!

Naime, u subotu 15. februara u 10.15 časova okupiće se na platou Đoke Vještice (ispred Beograđanke) i u 11.00 časova u Parku Milutina Milankovića gde će pisati poruke podrške deci koja se trenutno leče od raka na dečjim onkologijama u Beogradu i Srbiji.

Prolaznicima će deliti zlatne balone i zlatne mašnice (koje su svetsko obeležje dečjeg kancera).

- Cilj je da masovnim okupljanjem i zadržavanjem ne dužim od 15 minuta pošaljemo snažnu podršku deci i mladima koji se trenutno leče, da mislimo na njih, kao i poruku drugima da ne smemo okretati glavu i ignorisati decu i mlade koj se leče od raka - objašnjava za Telegraf osnivač Udruženja "Čika Boca" Vladimir Radulović i dodaje da će im se u holu “Stadion Shoping centra Voždovac” u 12.00 časova pridružiti bubnjari Dragoljuba Đuričića i mladi "Masterblastersi" iz prve škole za pop i rok muziku sa programom do 15.00 časova.

Međunarodni dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara. Ustanovljen je 2002. godine, od strane međunarodne konfederacije roditeljskih udruženja ICCCPO-a (koje okuplja 138 udruženja roditelja dece lečene od raka iz 38 zemalja) i SIOP-a, svetske asocijacije pedijatrijskih onkologa koja postoji od 1969. godine.

U Srbiji se ovaj datum obeležava od 2010. godine, a po podacima Instituta za javno zdravlje “ Dr Milan Jovanović Batut” kao nadležnoj instituciji koja vodi Registar za rak, tokom 2013. godine evidentirano je 339 dece uzrasta do 18 godina sa malignim bolestima.

U okviru akcije biće ukazano na značaj rane dijagnostike i otkrivanja potencijalnih ranih simptoma.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA