Oštetili Galeniku za 100 miliona evra?

Dejan Backović se tereti da je po dogovoru sa Ognjanovićem, generalnim direktorom „Galenike“ i Vučićevićem, suvlasnikom „Velefarm holdinga“, sklopio niz štetnih kupoprodajnih ugovora

  • 8

Prema završenoj istrazi Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije „Galenika“ je, prema dostupnim dokazima, oštećena za najmanje 100 miliona evra.

Tužilaštvu za organizovani kriminal prosleđena je krivičina prijava protiv Dejana Backovića, Nenada Ognjanovića i Dragoljuba Vučićevića u kojoj su objašnjene malverzacije teške 77 miliona evra. Tužila će se o njoj izjasniti narednih dana.

Dejan Backović osumnjičen je da je kao predsednik Upravnog odbora „Galenike“ počinio krivično delo zloupotrebu položaja odgovornog lica od novembra 2008. do 31. decembra 2012. godine, pišu Novosti.

Backović se tereti da je po dogovru sa Ognjanovićem, generalnim direktorom „Galenike“ i Vučićevićem, suvlasnikom „Velefarm holdinga“, sklopio niz štetnih kupoprodajnih ugovora o lekovima i drugoj farmaceutskoj robi. Tako je „Galenika“ isporučila robu u vrednosti većoj od 2,5 milijardi dinara Vučićevim firmama „Velefarm holding“, „Velefarm VFB“, „Velefarm Prolek“, „Velefarm invest“ i „Sanitarija“.

U prijavi se navodi da postoje osnovi sumnje da je Backović naložio potpisivanje gore pomenutih ugovora iako je znao da su kupci „Velefarm holding“ i njegove povezane firme u trenutku zaključivanja ugovora za 2009. već dugovali „Galenici“ više od 2,4 milijarde dinara za lekove preuzete iz ranijeg perioda.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    5. februar 2014 | 09:49

    ...pre par godina na zboru zaposlenih u Galenici Backovic kaze: "Ognjenovic i ja sve smo radili u dogovoru i zajedno...ponosan sam na to"... tad je bio uveren da mu policija ne moze nista i da je Ministar stopostotna zastita... sada bi mogao da kaze po kom 'kljucu' (procentualno) je deljen 'kolac' iznet iz Galenike... ne treba zaboraviti da je on na mesto predsednika Upravnog odbora Galenike dosao na predlog Ruzica...a simptomaticno je i da u poslednjih nekoliko godina kad god se u medijima pomene pljacka Galenike i g. Ruzic i g. ministarka Zdravlja imali su "potrebe" da daju 'cudne' izjave kako bi pljacku revalitizovali...

  • Aca

    5. februar 2014 | 06:47

    Koga briga kada niko od tih ljudi sto su ojadili neku firmu niti su u zatvoru niti im je sta oduzeto od imovine

  • BALKANSKI SPIJUN

    5. februar 2014 | 01:35

    Za ovo vas treba streljati i to nekoliko puta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA