GRAĐANSKI BLOK: Tadić na čelu, slede Čanak, Ugljanin i Zeleni

U Novom Sadu formiran je novi građanski blok koji čine Nova demokratska stranka, LSV, ZZS, Ugljaninov blok, DZVM i Zeleni

  • 11

U Novom Sadu je upravo formiran blok koji će na izborima predvoditi Boris Tadić, a koji čine čine Nova demokratska stranka, LSV, ZZS, Ugljaninov blok, DZVM i Zeleni.

Na sastanak je pozvana i Liberalno demokratska partija, ali je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš na početku rekao da su ga iz LDP-a obavestili da neće prisustvovati sastanku.

- Rokove diktira Srbija, vreme u kom živimo je teško i zato ne mislimo da imamo pravo na tapkanje u mestu, kalkulisanje ili taktiziranje. LDP je napravila dogovor, koji je po nama potpuno logičan, sa strankom Žarka Koraća, Socijaldemokratskom unijom, o nastavku dugogodišnje saradnje. Kroz godine saradnje naše dve stranke su izgradile vrlo jasan politički profil koji u potpunosti odgovora ključnoj potrebi Srbije, a to je spremnost da se pošteno započne posao od kog Srbija zbog nesposobnih, neodgovornih, za taj posao nezainteresovanih političara beži već 25 godina. Razgovarali smo sa svima sa kojima treba da se razgovara, ne zato što bez njih ne možemo, nego zato što mislim da je fer u Vojvodini pokušati saradnju s onima koji su deo te Vojvodine. S obzirom da LSV nije odgovorila na vrlo jasnu inicijativu koju smo im uputili na sednici našeg Glavnog odbora, a koja je proizašla iz međusobne saradnje oko političkog delovanja u Vojvodini i Srbiji koja traje više od godinu dana, jasno je da će LDP i SDU na prostoru Vojvodine posao raditi sa Vojvođanima bez Nenada Čanka i njegove stranke kojima želimo uspeh u nekom drugom političkom aranžmanu - rekao je Čedomir Jovanović.

Sastanku, koji je počeo u podne, pored Kostreša, prisustvovali su i Slobodan Homen ispred Nove demokratske stranke, koju formira Boris Tadić, i Srđan Srećković ispred stranke Zajedno za Srbiju.

Prisustvovali su i predstavnici tzv. Bošnjačkog bloka, Hrvatske nezavisne liste, Zelene ekološke stranke - PO Vojvodina Zeleni, Zeleni Srbije, Zajedno za Vojvodinu, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Slovačke stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klisura

    5. februar 2014 | 14:14

    Сад кад се направе дугине боје, неће се знати ко кога фарба, сачувај Боже и брани.

  • Fantomacan

    5. februar 2014 | 14:24

    Covek je prso skroz,sta mu treba ova blamaza,sa buranijom izlazi na izbore...blok Jedva Smo Se Skupili :-)

  • drobnjak

    5. februar 2014 | 15:05

    Ovo je Tadić naučio od svog zemljaka Mila Djukanovića. ANTI-SRPSKA koalicija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA