KIM DŽONG UN: Deca gladuju, hranu daje vojsci

Stručnjaci smatraju da određene regije Severne Koreje imaju problema sa nedostatkom hrane, jer većina ide vojsci i vrhu vlasti dok su deca u sirotištima neuhranjena

  • 3

Ova deca su naslednici revolucije i stubovi budućnosti, rekao je severnokorejski vođa Kim Jong Un prilikom posete sirotištu u Pjongjangu.

Dolazak velikog vođe snimile su kamere, a državna televizija objavila je fotografije na kojima Kim Jong Un grli i ljubi decu i obilazi sirotište.

Ono što je zanimljivo je da su 2012. danske nevladine organizacije posetile tri severnokorejska sirotišta i izvestili da je od 700 dece više od 70 odsto bilo neuhranjenoPrvi takvi problemi u toj državi javno su evidentirani 2011. godine.

Iako se slika u Severnoj Koreji u međuvremenu popravila, stručnjaci smatraju da su neke regije imale teškoće s nedostatkom hrane zbog snabdevanja vojske i stvaranja zaliha za vrh vlasti u glavnom gradu Pjongjangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    5. februar 2014 | 20:45

    Meni nikad neće biti jasno kako mi kao narod,ljudi uopšte dozvolimo da nam neko otima iz naših usta naše i uzima sebi nije to samo kod njih i kod nas je isto stotine hiljada rade da bi lopovski političari uživali.Kad svi budu živjeli od svog proizvodnog rada onda će tek biti bolje svima.

  • Sladjan Čačak

    5. februar 2014 | 20:11

    Pa nista, vi I vasi mentori predlozite im da ne ulazu u vojsku vise. Pa nek se dobrotvori lagano usetaju I nahrane tu gladnu decu bombama.

  • sumadinac

    21. mart 2014 | 20:21

    Ja neznam kako ovog tiranina neko neizbrise kao gumicom , pa on u 21 veku baca ljude po kazni psima da ih jedu i maltretira narod do besvesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA