Bivšem načelniku MUP-a određen jednomesečni pritvor

Njemu je sudija odredio pritvor uzimajući u obzir težinu dela koja mu se stavljaju na teret. Osumnjičen je za krivično delo ratni zločin

  • 1

Na predlog Specijalnog tužioca za ratni zločin Ćazara Mikalčuka, pretpretresni sudija Euleksa Darijus Sielicki odredio je sudski pritvor u trajanju od 30 dana penzionisanom pukovniku MUP-a RS Dragoljubu Delibašiću, potvrdio je za Telegraf njegov advokat Dejan A. Vasić.

On je dodao da je Delibašiću pritvor odredio "sam sudija zbog osnovane sumnje utvrđene na osnovu iskaza dvojice zaštićenih svedoka, kao i svedoka Bajrama Redžepija, aktuelnog ministra MUP-a u Vladi Kosova, koga je tužilaštvo označilo kao jednog od važnjih svedoka.

- Pored osnovane sumnje koju je utvrdio sam sudija, a s obzirom na to da odbrana u ovoj fazi nema mogućnost za uvid u spise predmeta, osumnjičenom je sudija odredio pritvor uzimajući u obzir težinu dela koja mu se stavljaju na teret, zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke – rekao je Vasić.

Pre nekoliko dana u severnoj Kosovskoj Mitrovici uhapšeni su lider GI SDP i kandidat na predstojećim izborima za gradonačelnika, Oliver Ivanović. I njemu, kao i Delibašiću, na teret se stavlja krivično delo ratni zločin.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brosli

    6. februar 2014 | 20:59

    Kriminalcima je mesto u zatvor,sud oluci za njihovu sudbinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA