HAOS U PRIŠTINI: Povređena 71 osoba, od toga 31 policajac! (FOTO)

Studenti već sedmicama demonstriraju nakon što su mediji na Kosovu optužili neke univerzitetske profesore za objavljivanje radova u lažnim on-lajn časopisima kako bi dobili akademske titule

  • 11

Najmanje 71 osoba, od toga 31 policajac povređena je u sukobu sa studentima u Prištini koji protestuju zbog pronevere na Univerzitetu, saopštila je policija.

Portparol policije Florije Ahmeti rekla je da su sukobi izbili kada su demonstranti počeli da bacaju kamenje i crvenu boju na policiju, koja je odgovorila suzavcem, prenosi Srna.

Jedan policajac zadobio je povrede glave, dok su drugim povređene ruke i noge, a neki imaju i prelome, rekla je Ahmetijeva, dodajući da je 30 studenata uhapšeno.

Studenti već nedeljam demonstriraju nakon što su mediji na Kosovu optužili neke univerzitetske profesore za objavljivanje radova u lažnim on-lajn časopisima kako bi dobili akademske titule.

Glavno univerzitetsko telo zatražilo je od studenata da im daju vremena i "preduzmu mere protiv svih onih koji su odgovorni za ovu situaciju".

Kosovo Priština protest studenata

Na glasanju u kosovskom parlamentu nije prošao zahtev za smenu predsednika Univerziteta, čemu su se usprotivile koalicione vladine političke partije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA