Stiže presuda Kertesu za iznošenje para na Kipar!

Mihalju Kertesu će presuda biti izrečena u ponedeljak, u Specijalnom sudu. On se tereti da je deo novca carine, bez pravnog osnova dao pojedinim preduzećima, a oko 38 miliona nemačkih maraka bez odobrenja Narodne banke Jugoslavije izneo na Kipar

  • 3

Presuda bivšem direktoru Uprave carina Mihalju Kertesu zbog iznošenja para na Kipar biće izrečena u ponedeljak u Specijalnom sudu u Beogradu.

Kertes je zbog zloupotrebe službenog položaja bio pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, jer je od sredine 1994. do 5. oktobra 2000. godine deo novca carine, bez pravnog osnova dao pojedinim preduzećima, a oko 38 miliona nemačkih maraka bez odobrenja Narodne banke Jugoslavije izneo na Kipar.

Tu pravosnažnu presudu, podsetimo, prošle godine je ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio Apelacionom sudu da ponovo razmotri žalbe.

Na novoj sednici taj sud doneo je odluku da se ponovi suđenje Kertesu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesko

    8. februar 2014 | 14:33

    Sta ga sudite nek vrati pare

  • degipranjani

    8. februar 2014 | 16:18

    Prvo da vrati sve pare, što je on izneo, a i ostali, pa ih onda osuditi za nauk drugima! Kakva je to kazna, šest godina? Jeli to neka šala? Maksimalnu kaznu mu treba odrezati! Uz obavezno vraćanje ukradenog.

  • Minja

    9. februar 2014 | 04:49

    Nista on nije kriv. Samo je izvrsavao naredjenja. Pomagao je kome god je mogao nije bas mislio na sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA