DRUŠTVENE MREŽE UBIJAJU TINEJDŽERE: Pronađen i četvrti leš! (VIDEO)

Popularna igra izazova na društvenim mrežama "Neknominate" ostavila je smrtonosne poslednice na pojedine učesnike, zabeležena dva smrtna slučaja u Velikoj Britaniji i dva u Irskoj, a žrtve igre su mladići između 19 i 29 godina

  • 4

Na društvenim mrežama širom sveta vlada pomama za novom igrom izazova koja se zove "Neknominate", za koju policija trenutno istražuje da li je uzrok sve većeg broja smrtnih slučajeva kod tinejdžera.

Pravila igre su da se odgovori na izazov tako što se napravi video-snimak konzumiranja alkohola na što specifičniji način ili u što neobičnijim okolnostima, a zatim se taj snimak postavlja na internet kao dokaz odgovora na izazov.

Već nekoliko tinejdžera je preminulo nakon što su prihvatili da odgovore na izazov svojih vršnjaka. Stiven Bruks (29) iz Velike Britanije umro je samo par sati nakon što je snimljen dok ispija pintu vodke.

Ovog vikenda je preminuo još jedan Britanac, Isak Ričardson (20), kada je objasnio prijateljima da želi sve da nadmaši u igri "Neknomination", tako što će napraviti smrtonosnu mešavinu vina, viskija, vodke i piva.

Ova igra je nastala u Australiji pre mesec dana, ali se zahvaljujući društvenim mrežama, posebno Fejsbuku, proširila na ceo svet.

Dva mladića u Irskoj takođe nisu izdržala izazov. U svojoj kući u Dablinu pronađen je di-džej Ros Kjumins (22), koji je preminuo kasnije u bolnici. Telo Džonija Birna (19) pronađeno je u reci, gde je mladić uskočio nakon trećeg pića i udavio se.

Činjenica da se igra pretvara u tragedije nije uplašila njene učesnike, što je izazvalo bunt kod mnogih korisnika. Na Fejsbuku se paralelno otvaraju i grupe koje apeluju da se stavi tačka na ovu opasnu igru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA