SARAJEVO: Hiljade demonstranata traži ostavku Vlade, rok do 19 časova (FOTO)

Učesnici protesta traže da premijer Nermin Nikšić i svi ministri podnesu ostavke. U međuvremenu, došlo je i do konfuzije oko toga ko predstavlja demonstrante - grupa koja je iznela zahteve ili pregovarački tim koji je u zgradi federalne Vlade

  • 1

U Sarajevu se danas na protestima okupilo više hiljada demonstranata, koji pred zgradom federalne vlade traže da premijer Nermin Nikšić i svi ministri podnesu ostavke do 19 sati.

Nikšić je odbio da da ostavku, pa su demonstranti blokirali Skenderiju i zaustavili saobraćaj. U međuvremenu, došlo je i do konfuzije oko toga ko predstavlja demonstrante - grupa koja je iznela zahteve ili pregovarački tim koji je u zgradi federalne Vlade.

Pregovarački tim demonstranata, koji je u međuvremenu bio u zgradi Vlade, predao je i druge zahteve - formiranje komiteta za normalizaciju stanja koji bi priznale prelazne vlasti i obraćanje demonstranata građanima putem federalne i kantonalne televizije, objavio je Dnevni avaz.

Traju protesti i u drugim gradovima BiH, započeti prošle srede. U Tuzli, gde su okršaji bili najžešći proteklih dana, sada je mirno, u Brčkom oko 500 demonstranata traži ostavku gradonačelnika Ante Domića.

Ostavku je već, na zahtev učesnika protesta, ponudio načelnik opštine Bugojno Hasan Ajkunić, pošto se pred zgradom opštine okupilo oko 1.000 demonstranata.

U Mostaru je završen miran protest na kome se uprkos zabrani policije okupilo više stotina osoba. Oni su se razišli već posle sat vremena, a za sutra su najavili novo okupljanje.

Oni su ponovili svoje zahteve - rešavanje statusa radnika uništenih firmi, ujednačavanje socijalnih davanja na području Federacije BiH kao i pravo na život i na rad.

Traže i povećaanje penzija, ukidanje dodatnih primanja poslanika, ujednačavanje plata političara s platama ostalih zaposlenih.

Glavni zahtev ostaje smena vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, javila je Fena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drragi

    10. februar 2014 | 19:41

    Samo napred. Siromasan narod iz Srbije je uz vas. Iste su nam muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA