Policija istražuje prevaranta s Fejsbuka!

- Pokraden sam, pa zato ne mogu da vratim novac onima koji su mi naručili robu. Trenutno se nalazim u inostranstvu, ali ću se brzo vratiti. Moj dug prema ljudima je oko 500 evra, i ja ću to vratiti - kaže Nikola Vasić. Oštećeni mu ne veruju

  • 9

Policija u Jagodini pokrenula je istragu protiv Nikole Vasića iz Jagodine, koga je desetak kupaca raznih proizvoda s njegovog Fejsbuk profila optužilo za prevaru, saznaje Telegraf.rs.

Oni su naručili robu, on je uzeo novac, ali im robu nije dostavio. Vasić je komentarišući optužbe izjavio da on nije kriv i da će uskoro vratiti novac svima. Oštećeni mu ne veruju i poručuju da će se videti na sudu.

U PU Jagodina i tužilaštvu zvanično se nisu ogalašavali. Međutim, kako saznajemo, obavešteni su o celom slučaju, a zbog toka istrage ne mogu da iznose detalje.

- Obavešteni smo o čitavom slučaju i istraga je u toku, pa zbog toga ne možemo davati više informacija - kaže naš izvor iz policije.

Na drugoj strani, Vasić koji trenutno prema svom priznanju nije u našoj zemlji, najavljuje da će vratiti sav novac dužnicima. On za Telegraf  tvrdi da nije kriv, kaže da je pokraden i u prilog tome ističe da postoji snimak s kamere na kome se vidi kako mu muška osoba otvara automobil i iznosi stvari i novac.

- Pokraden sam, pa zato ne mogu da vratim novac onima koji su mi naručili robu. Trenutno se nalazim u inostranstvu, ali ću se brzo vratiti. Moj dug prema ljudima je oko 500 evra, ne više i ja ću to vratiti. Jednostavno su me pokrali i trenutno nisam imao izlaz. Neki su mi tražili da im vratim novac s kamatom. Posao s prodajom garderobe radim već dve godine, posrednik sam i nikada ne bih prevario ljude. Nadao sam se da će policija pronaći počinioca i da ću imati i zvaničnu potvrdu da sam pokraden - kaže Nikola Vasić.

Oštećeni, međutim, ne veruju da se radi o snimku koji dokazuje krađu.

- Taj snimak na Jutjubu je meni bar neuverljiv, lik prilazi kolima otvara vrata, kao nešto uzima i odlazi. Na snimku nisam mogao da vidim šta nosi u rukama. Prvo, ko ostavlja 80.000 dinara u nezaključanom autu? Drugo, kao da je bitno da li je pokraden? Naručio sam robu 30.1.2014 i prevario me je mnogo posle te krađe. Nema veze jedno s drugim. S njim ne želimo da se prepucavamo preko medija, već ćemo od sada pričati na sudu. Ne plašimo ga se ni njegovog oca, na kojeg se stalno poziva, a koji je veoma uticajan čovek -  kažu jedan od oštećenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. februar 2014 | 16:47

    Laze,po dosadasnjim ljudima koji su se javili sa svojim uplatnicama prevario je ljude najmanje za 60.000 dinara,a gde su svi koji mozda i ne znaju za grupu na fejsbuku i koji nisu u toku sa tim. Da ne pricamo sto je svoj "posao" nastavio da radi,pa i juce ima ljudi koji su se javili sa strahom jer su pre par dana uplatili prevarantu svoj novac. Prevarante i lopove u zatvor! Hocemo Srbiju sa normalnim i postenim ljudima,sa ovakvim Nikolom i slicnima to jednostavno nije moguce.

  • kole

    14. februar 2014 | 08:51

    Coveku sam uplatio novac krajem septembra prosle godine po dogovoru za narucenu robu,do danas nije ispoštovao isporuku u celosti.Dok se javljao na telefon davao je razna objasnjenje i kupovao vreme,a nakon toga prestaje da se javlja na pozive i odgovara na mejlove. Klasicna baraba i prevarant. Vest treba prosiriti da ne stradaju novi ljudi.

  • zanklod

    13. februar 2014 | 18:36

    Ovaj decko cim zine slaze. Laze policiju,laze medije,laze prevarene...a samo je potrebna jedna sitnica da vrati ono sto je nezakonito prisvojio. Oteto prokleto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA