Vučić: Odobreno 100 miliona evra iz UAE za navodnjavanje! (FOTO)

Predsednik Srpske napredne stranke izjavio je da će država pomoći poljoprivrednicima, između ostalog i kroz sisteme za navodnjavanje

  • 7

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država pomoći poljoprivrednicima, između ostalog i kroz sisteme za navodnjavanje, i poručio im da novac koji na taj način dobiju ulože u investicije, a da je 100 miliona evra za navodnjavanje već odobreno.

- Mi ćemo da omogućimo sisteme za navodnjavanje, moći ćete da postižete veće prinose i taj novac koji dođe kod vas uložite u ovu zemlju, ne nosite ga van zemlje, pravite nove kuće, hladnjače. To je naš cilj i tako ćemo Srbiju da razvijamo i zapošljavanmo - rekao je Vučić.

On je obilazeći domaćinstvo Miomira Todorovića u selu Udovice kod Smedereva koji obrađuje više od 12 hektara voćnjaka rekao da ima 100 miliona evra već odobrenih sredstava za navodnjavanje, ističući da je reč o veoma povoljnom zajmu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali da je problem što nije bilo projekata.

Prema njegovim rečima, na teritoriji smederevskih sela do maja će biti završeni projekti i prvih 500 hektara na Udovičkom platou biće navodnjavano.

- Samo u voćnjaku porodice Todorović biće navodnjavana jabuka i proizvodnja će biti uvećana za čitav vagon po hektaru, a kvalitet će biti neuporedivo većire - kao je Vučić.

On je dodao da će ukoliko se sistem navodnjavana uspostavi na teritoriji Smedereva ostati više od milion evra.

Lider SNS-a je rekao da je na 21 lokaciji u Srbiji određeno gde će se podržati projekti za navodnjavanje i da se čeka još 40 širom centralne Srbije.

- Trenutno navodnjavamo 1,3 odsto našeg zemljišta, onda možete da zamislite koliko su nam proizvodi nižeg kvaliteta i koliko manje voća proizvedemo - upozorio je Vučić.

On je poručio da je novac već na raspolaganju i da se samo traži na koji način može da bude uložen.

Vučić je rekao i da građanima neće obećavati med i mleko i da će sve biti lako, već da će govoriti da je teško ali da se stvari mogu i da će se promeniti, uz poruku da su mnoge stvari koje je prethodna vlada obećala završene, između ostalog i otvaranje pregovora sa EU.

- Bavićemo se rešavanjem problema i poboljšanjem života običnih ljudi. Ovo je samo jedan od projekata ali to ne možemo mi sami da izgradimo već su nam potrebne vredne porodice i ljudi koji hoće da radeb - kazao je on.

Vučić je obišao i voćnjak Vladana Veselinovića, domaćina iz istog sela.

Lider SNS-a je kazao i da građani ne mogu od njega da očekuju da im kaže da neće plaćati struju i poreze, ističući da nam je potrebna uređena zemlja, navodeći primer Nemačke.

(Telegaf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA