ZEMLJA SE OTVORILA: Pogledajte kako guta solitere, kuće, vozila (FOTO) (VIDEO)

Rupe koje se otvaraju u zemlji i bukvalno usisavaju sve u sebe nastaju usled sastava tla na određenom području, oluja, poplava ili zbog ljudskog faktora. Zbog velike dubine, mnogi te rupe nazivaju i "prečicom do pakla"

  • 13

Zemlja će nas progutati! U poslednjoj deceniji više puta su u medijima bile udarne vesti o rupama koje se otvaraju u zemlji i bukvalno gutaju puteve, kuće, solitere, vozila, a u tim nesrećama često je bilo i ljudskih žrtava.

Razloga za takve pojave je nekoliko, od sastava zemljišta, preko oluja i prirodnih katastrofa poput poplava ili klizišta, pa sve do ljudskog faktora odnosno iskopavanja ruda na određenim područjima. Rupe, koje mnogi nazivaju "prečica do pakla" otvaraju se širom sveta, u Americi, Gvatemali, Kini, Nemačkoj, Brazilu..

Jedna od najvećih nesreća dogodila se u Gvatemala sitiju. Ogromna rupa u zemlji koja se otvorila usled tropske oluje "Agata" progutala je trospratnicu, a u toj nesreći je jedna osoba izgubila život.

Prečnik rupe bio je 30 metara, a dubina oko 60 metara.

U Kini se neretko dešava da se otvaraju rupe. Jedna od takvih nesreća dogodila se u gradu Gvanžu, kada je rupa bukvalno usisala kuću. Kineske vlasti su popunile rupu u naredna 24 sata.

U Americi se često dešavaju slične pojave. U Ohaju je rupa koja se otvorila nasred puta progutala automobil u kojem je bila jedna žena. Ipak, imala je sreće jer su je spasioci izvukli.

Ostajemo na tlu SAD-a. Na Floridi su velike rupe redovne pojave, a stručnjaci kažu da je razlog za to sastav zemljišta. Rupa koja se iznenada otvorila ispod jedne kuće u okrugu Hilsborou progutala je celu kuću i jednog od ukućana.

U drugoj nesreći rupa je progutala dve kuće, bazen i čamac, ali na sreću niko nije poginuo.

U Montrealu je rupa široka pet metara, koja je nastala zbog kvara na kanalizacionoj cevi koja se nalazi ispod ulice, progutala bager.

Poslednja u nizu sličnih nesreća dogodila se u muzeju u Bouling Grinu, u Kentakiju, kada je osam automobila propalo kroz ogromnu rupu koja se otvorila ispod muzeja.

Pogledajte i video na kojem su zabeležene gotovo sve nesreće širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA