U Ukrajini sutra Dan žalosti zbog pogibije 26 ljudi

Nakon što je u okršajima policije i demonstranata u centru Kijeva poginulo 26 ljudi, predsednik Viktor Janukovič proglasio je Dan žalosti. Povodom eskalacije nasilja i nemačka kancelarka Angela Merkel pokušala je da kontaktira Janukoviča, ali bezuspešno

  • 0

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič proglasio je četvrtak, 20. februar, za Dan žalosti nakon što je u okršajima policije i demonstranata u centru Kijeva poginulo 26 ljudi.

U najnovijem talasu naselja u Ukrajini koji traje od juče skoro 250 ljudi je povređeno.

Povodom eskalacije nasilja i neemačka kancelarka Angela Merkel pokušala je u utorak uveče više puta da dobije predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, ali bezuspešno potvrdio je  portparol vlade u Berlinu nemačkom dnevniku "Velt".

List piše da je u traženju rešenja za krvave sukobe u Kijevu između demonstranata i vladinih trupa, "isplivalo" i ime bivšeg kancelara Gerharda Šredera, kao mogućeg posrednika i pregovarača na liniji Evropska unija-Moskva-Kijev.

Za Šredera se navodi da bi on mogao da uradi taj posao i spoji tri strane pogotovo što je on pre nekoliko dana objavio svoju knjigu "Jasne reči" u kojoj, govori i o svom odnosu prema Putinu, ne odričući se davno izgovorenih reči o ruskom predsedniku kao besprekornom demokrati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA