ISPOVEST KASTROVE LJUBAVNICE: Volela sam Fidela, a onda mi je CIA dala otrov da ga ubijem

CIA je ubedila Maritu Lorens da je Fidel Kastro, čovek koga voli, njen i državni neprijatelj i da je jedino ispravno da mu sipa malo otrova u piće

  • 3

Marita Lorens (74), je bila ćerka kapetana kruzera, ljubavnica Fidela Kastra, atentator CIA službe koji je poslao da ubije najvećeg kubanskog lidera i aktivista anti-kubanske grupe.

Lorensova, Nemica iz Njujorka, na Kubu je došla brodom svog oca 28. februara 1959. Bilo joj je svega 19 godina kada je prvi put ugledala visokog, crnog muškarca koji joj je privukao više pažnje nego bilo ko drugi. Kada je pitala ko je on, dobila je odgovor "Ja sam Kuba. Komandant Fidel Kastro".

Privlačnost je bila obostrana, jer kada se vratila u Njujork nakon nekoliko dana provedenih na Kubi, Lorensovoj nisu dali mira Kastrovi pozivi i ponuda da se vrati na Kubu. Već par dana kasnije živela je na 74. spratu hotela Hilton u Havani sa 14 godina starijim Kastrom.

Uskoro je zatrudnela, ali sreća je kratko trajala jer je u šestom mesecu trudnoće doživela spontani pobačaj. Kada su je pronašli u nesvesti, odveli su je u bolnicu gde su joj saopštili da je bolesna i da je izgubila bebu.

Tada se vratila u Njujork na lečenje, gde su je poseti agenti CIA-e i rekli da se ne radi o nesrećnom slučaju, već da Kastro nije želeo dete sa njom.

- Nisam verovala u to, ali su mi toliko isprali mozak da sam ostala očajna i slomljenog srca - izjavila je Lorensova.

Sledeći korak koji je CIA napravila je bio da ubedi zaljubljenu i slomljenu devojku da je muškarac kog voli neprijatelj Amerike i da ona može da pomogne da se iskoreni zlo. Tada se susrela sa specijalnim agentom Frenkom Stardžisom koji joj je dao otrov i rekao da je dovoljno da se jedna kap nađe u Kastrovom piću.

Pokušaj ubistva se desio prilikom prvog susreta sa Kastrom, kada je pokušala da ubaci tableticu u njegovo piće. Međutim, kako je bila skrivena u kremi za lice, da je carinici ne bi lako pronašli, krema se zalepila za nju, pa je pokušaj ispao trapav i bezuspešan.

Nije joj se dalo da ga ubije, a zapravo nije to ni želela. Tabletu je bacila u toalet, ali voda nikako da je odnese. Tada je Kastro shvatio njene namere i izvadio pištolj.

- Mislila sam da će me ubiti, ali on je pištolj pružio meni. Znao je da to neću uraditi. Volela sam ga, a i on je mene - seća se Lorensova.

- Još u avionu, kada sam s visine gledala obrise ostrva, znala sam da ne mogu da ga ubijem. Imam reputaciju ubice, ali ne bih ni mrava zgazila - Izjavila je.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA