Otac sipao bebi metadon u čaj, dete jedva preživelo

Prema izveštaju splitske policije, sprovedena je kriminalistička istraga 31-godišnjeg oca deteta koji je osumnjičen da je u čaj stavio za sada neutvrđenu količinu supstance koju je i sam koristio kao terapiju za odvikavanje od droge

  • 6

U KBC Split su roditelji doveli sedmomesečnu bebu u kritičnom stanju, tražeći hitnu lekarsku pomoć nakon što je otac otrovao dete metadonom, koji inače koriste narkomani prilikom skidanja s droge.

Sumnja se da je metadon dospeo u želudac deteta kada je otac rastopljenu supstanu pomešao sa čajem, jer je dete plakalo i nije želelo da zaspi.

Prema izveštaju splitske policije, sprovedena je kriminalistička istraga 31-godišnjeg oca deteta koji je osumnjičen da je u čaj stavio za sada neutvrđenu količinu supstance koju je i sam koristio kao terapiju. Nakon pretresa stana pronađena je bočica metadona, a otac će biti prosleđen pritvorskom nadzorniku.

Dete je nakon intervencije lekara u boljem stanju, a kada se u potpunosti oporavi socijalna služba će proceniti da li može da nastavi da živi u takvim uslovima i da li postoji pretnja da mu život opet bude ugrožen.

(Telegraf,rs / Izvor: Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA