Jagodinski gimnazijalci poslali čestitku bolesnom dečaku iz Amerike

Dečak Kolin živi u državi Vašington i dete je sa posebnim potrebama. Gimnazijalci iz Jagodine su se pridružili akciji za Kolina koji zbog svoje bolesti i izloacije nema drugare i zbog toga ne želi da proslavi svoj rođendan

  • 3

Jagodinski gimnazijalci, njih 830 u dve smene, fotografisali su se i poslali čestitku dečaku Kolinu koji 9. marta puni 11. godina.

Kolin živi u državi Vašington i dete je sa posebnim potrebama. Gimnazijalci su se pridružili akciji za Kolina koji zbog svoje bolesti i izloacije nema drugare i zbog toga ne želi da proslavi svoj rođendan.

- Na internetu smo videli priču o Kolinu, jedanaestogodišnjem dečaku koji je dete sa posebnim potrebama i koji zbog toga nema drugare. On nije želeo da slavi rođendan jer, kako je sam rekao nema koga da pozove na rođendansku zabavu. Tako je njegova majka Dženifer koja pokušava da mu detinjstvo učini što lepšim, došla na ideju da to objavi na Fejsbuku.

Za 12 dana ta Fejsbuk stranica dostigla je dva miliona pregleda. Kada smo to videli obavestili smo Parlament, organizovali smo se da se skupimo, nas 830 u dve smene i pošaljevo fotku za Kolina - kaže Jovan Đorđević.

Kolin ne zna za ovu akciju koja se proširila na ceo svet a roditelji su spremili sobu gde stavljaju stotine pisama koji stžu na Kolinovi adresu. Fejsbuk stranica premašila je u oom trenutku dva miliona lajkova.

- Za nas nije bitno koje je nacionalsnoti dete ili odakle potiče. Ovo bismo isto uradili bilo za koga. Ali ova akcija dokazuje da ima dobrih ljudi, da smo kada je pomoć u pitanju svi solidarni. Činimo dobro delo i zaista se lepo osećamo zbog toga. Čestitku smo poslali - kaže jedan od jagodinskih gimnazijalaca Lazar Savić.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    21. februar 2014 | 11:38

    Svaka čast

  • Srbin

    21. februar 2014 | 12:45

    Bravo deco! Doslo vreme da ucimo od Vas.. Ostanite pravi Pravoslavci..

  • Stela

    21. februar 2014 | 21:46

    Decko nije sa posebnim potrebama, na fb stranici koju je otvorila njegova majka ona sama kaze da nije sa posebnin potrebema da su to novinari tako napisali... poslalo mu je i moje dete cestitku za rodjendan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA