Zavirite u tunele kojima je bežao najveći meksički narko bos (FOTO)

Najpoznatiji narko-bos Hoakin “El Čapo” Gusman, koji je uhapšen protekle subote, do tog trenutka je uspešno izbegavao privođenje pravdi zato što bi policiji uvek bežao koristeći mrežu tunela, kojima je išao od jedne do druge sigurne kuće

  • 6

El Čapo kao krtica! Najtraženiji meksički narko bos Hoakin “El Čapo” Gusman, koji je uhapšen u subotu u gradu Mazatlan na pacifičkoj obali, u savežnoj državi Sinaloa, proteklih 13 godina je izmicao policiji zahvaljujući mreži podzemnih tunela.

On je u trenutku hapšenja bi u krevetu sa ženom, a da je policiji malo nedostajalo da i tog puta prođe kratkih rukava, odnosno da ga ne uhvati, pokazuju i fotografije reporterke AP-a, Adrijane Gomez, na kojima se vidi tunel koji se nalazio ispod kuće.

Zapravo, reč je o sistemu tunela, koji su narko bosu pomagali da se uspešno prebacuje iz jedne u drugu sigurnu kuću. On je na taj način proteklih 13 godina uspešno izbegavao hapšenje.

Neki delovi tunela su potnuno novi, dok u nekima ima vode i puni su vlage. Takođe, kako je preneo AP,  zidovi pojedinih tunela su betonski, dok su neki obloženi drvenim pločama.  U jednom od tunela bili su ugrađeni čak i klima uređaji.Mexico Drug War

Podsetimo, "El Čapo", ili na srpskom Kratki, stekao je slavu 2001. godine, kad je uspeo da pobegne iz maksimalno obezbeđenog zatvora. Potom je organizovao Sinaloa kartel, čuven po brutalnosti: neprijateljima kartela bukvalnom odrubljuju glave i vešaju njihova tela na javnim mestima.

Po procenama magazina “Forbs”, El Čapo je "težak" oko milijardu dolara, koje je zaradio u trgovini drogom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA