ZGAZIO DETE NA PEŠAČKOM: Mališan stradao pred majčinim očima!

- Bili smo na polovini pešačkog prelaza kada se taj auto pojavio. Udario je Mihajla i oteo mi ga iz ruke, a mene bacio na kolena. Pritrčala sam sinu, ali sam odmah shvatila da mu nema pomoći, bio je sav modar. Vozač je izašao iz kola i kazao mi: "Šta da ti radim, ubio sam ti dete" - ispričala je neutešna majka 10-godišnjeg dečaka

  • 22

Desetogodišnji Nišlija Mihajlo Dumitru, poginuo je jutros oko 7.35 minuta na Bulevaru Cara Konstantina u naselju Nikola Tesla, kada ga je na obeleženom pešačkom prelazu "jugom" udario G.S. (49) iz okoline Niške Banje.

Mališana, kojeg je majka Nusreta povela u školu, vozilo je odbacilo na udaljenost od dvadesetak metara pa je preminuo na licu mesta. Policija je saopštila da je uzrok nesreće nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prevozu, zbog čega će protiv vozača "juga" biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Neutešna majka Nusreta doživela je šok, jer joj je sin stradao pred očima.

- Bili smo na polovini pešačkog prelaza kada se taj auto pojavio. Udario je Mihajla i oteo mi ga iz ruke a mene bacio na kolena. Pritrčala sam sinu ali sam odmah shvatila da mu nema pomoći, bio je sav modar. Vozač je izašao iz kola i kazao mi: "Šta da ti radim, ubio sam ti dete". Bila sam užasnuta, pokušavala sam da zaustavim neko vozilo da bismo Mihajla prebacili do bolnice, a niko se nije osvrtao na moje zapomaganje - jada se nesrećna majka.

- Mihajlo je bio učenik četvrtog razreda osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji. Njegov deda Gafur priča da ga je najčešće on vodio na nastavu.

- Dan pre tragedije proveli smo učeći nejednačine. Kazao mi je: "Deda, dobro si me naučio, prvi ću da se javim da odgovaram matematiku". Ponosio sam se unucima, svi me znaju u njihovoj školi. Jednog odvedem ujutro, drugog popodne, pa uveče opet idem da ga uzmem. Stalno sam bio sa njima, bojao sam se da im se nešto ne desi, ali eto nisam mogao da spasim Mihajla – vajka se ožalošćeni starac.

Meštani naselja Nikola Tesla kažu da ovo nije prvi put da ljudi ginu u ovoj ulici.

- Bulevarom se brzo vozi iako na ulici uvek ima puno pešaka. Tražili smo da nam postave semafore ali nam je rečeno da nema tehničkih mogućnosti – kaže jedan Nišlija iz ovog dela grada.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA