DOSTA JOJ ĆUTANJA: Novinarka ruske televizije dala otkaz usred programa (VIDEO)

- Ono što je postalo jasno, pogotovu pred ovom krizom na Krimu, jeste da je cilj RT da promoviše putinističku propagandu, da promoviše sukob onako kako Putin želi da mi to vidimo i da kritikuje SAD - izjavila je novinarka Liz Val

  • 17

Nakon što je Ebi Martin, voditeljka ruske državne televizije Rusija Danas, uživo tokom programa izrazila svoje oštro kritikovanje i neslaganje sa ruskom intervencijom na Krimu, stličnog stava istupila je i voditeljka vesti iste televizije, Liz Val, koja je u programu dala ostavku.

Valova, Amerikanka filipinsko-mađarskog porekla, složila se sa mišljenjem koleginice da je ruska intervencija na Krimu pogrešna i izjavila je da se, kao novinar ove televizije, suočava sa etičkim i moralnim izazovima.

Govoreći juče u vestima uživo na ruskoj televiziji, ona je rekla da više ne može da radi za tu mrežu, koju je optužila za "kamufliranje" poteza ruskog predsednika Vladimira Putina, preneo je AFP.

- Moji baba i deda su došli u SAD kao izbeglice za vreme mađarske revolucije, a ironično je to što su bežali od sovjetskih snaga - navela je Val, dodavši da se ponosi time što je Amerikanka i da veruje u širenje istine.

- Upravo zbog toga, posle ove emisije, dajem otkaz - kazala je američka novinarka. RT je optužila Liz Val za "egzibiciju u samopromotivne svrhe" i osporila njen profesionalizam.

- Kada se jedan novinar ne slaže sa uređivačkom politikom svoje kuće, obično svoje pritužbe najpre uputi uredniku, pa tek potom, ukoliko se na pritužbe ne može odgovoriti, daje otkaz kao profesionalac - navodi ruska medijska mreža.

- Ono što je postalo jasno, pogotovu pred ovom krizom na Krimu, jeste da je cilj RT da promoviše putinističku propagandu, da promoviše sukob onako kako Putin želi da mi to vidimo i da kritikuje SAD - istakla je američka novinarka za CNN.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Русија

    6. mart 2014 | 12:15

    Amerikanka filipinsko madjarskog porekla ..... Divno... ovu je bas tesko bilo vrbovati da kaze sta god ovi zlotvori pozele...

  • boci

    6. mart 2014 | 12:17

    Sta je Ameri nagazili sta na tvrdo . Navikli da se ceo svet ponasa onako kako oni kazu , sad kad se nasao tata i za njih problem . KRAJ AMERICI

  • Marko Vzd

    6. mart 2014 | 12:30

    Baba i deda pobegli iz Madjarske... pa verovatno su bili madjarski fasisti, pa su i imali zasto da beze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA