STIŽE MILIJARDU $: Potpisan ugovor o kreditu iz Emirata

U Abu Dabiju potpisan ugovor o kreditu od milijardu dolara Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbiji. Sporazum o kreditu odražava značajan rast odnosa dve zemlje, ocenio ministar finansija Lazar Krstić, koji je potpisao ugovor u ime Srbije

  • 8

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić i predsednik sekretarijata za finansije Abu Dabija Hamad el Hur el Suvaidi potpisali su u Abu Dabiju ugovor o kreditu od milijardu dolara Ujedinjenih Arapskih Emirata za budžet Srbije, javlja RTS.

Sekretarijat za finansije Abu Dabija saopštio je da će kredit "doprineti jačanju saradnje i odnosa UAE i Republike Srbije, služeći interesima obe zemlje, i ohrabujući privatni i javni sektor u UAE da traga za mogućnostima ulaganja u Srbiji".

El Suvaidi je nakon popisivanja ugovora rekao da "odnosi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije nastavljaju da rastu u različitim sektorima" i da današnji sporazum "odražava napore dve zemlje da dodatno razviju saradnju i bilateralne odnose".

Ministar finansija Lazar Krstić takođe je rekao da sporazum o kreditu odražava "značajan rast bilateralnih odnosa dve zemlje".

- Ovaj kredit otvoriće nove mogućnosti za saradnju i razviće ekonomske i trgovinske odnose. Pružiće podršku srpskoj ekonomiji i otvoriti brojne mogućnosti za ulaganje za dve strane. On će podržati i cilj stvaranja zajedničkih projekata dve zemlje -  rekao je Krstić.

Vlada Srbije juče odobrila ugovor o zajmu Ujedinjenih Arapskih Emirata, po kamatnoj stopi od dva odsto godišnje, i sa rokom otplate od 10 godina.

Ministar Krstić je rekao da će povlačenje novca biti u jednoj tranši, kada se za to stvore zakonski uslovi, odnosno kad zakon ratifikuje Skupština Srbije posle izbora, početkom drugog kvartala 2014. godine.

Prema njegovim rečima, nisu postavljeni uslovi kako će taj novac biti potrošen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    6. mart 2014 | 16:19

    Odlično! Zaduženja do krova a niko ne radi,generacije koje dolaze i koje se tek rađaju su u startu dužne od prilike dvadesetak hiljada evra! Bravo ministre.

  • Milan

    6. mart 2014 | 16:57

    Ovi slave kao da su pare dobili na loto-u.

  • Stefan

    6. mart 2014 | 16:56

    Samo se zaduzujemo,nista ne radimo,trosimo na nepotrebne stvari a dugovi i kamata se moraju vracati,ko ce drugi nego nasi potomci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA