Gerhard Šreder priznao da je NATO nelegalno bombardovao Srbiju

- Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN... - rekao je Šreder i naglasio da je on zato oprezan sa "podizanjem kažiprsta" i da se u oba slučaja formalno radi o povredi Povelje UN

  • 26

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da ono što se dešava na Krimu jeste kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. godine bio, takođe, kršenje međunarodnog prava.

- Ono što se događa na Krimu je kršenje međunarodnog prava - rekao je Šreder u Hamburgu na jednom skupu nedeljnika "Cajt", ne želeći pritom da kritikuje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Šreder je, međutim, rekao da je on kao nemački kancelar u jugoslovenskom konfliktu kršio međunarodno pravo.

- Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN... - rekao je Šreder i naglasio da je on zato oprezan sa "podizanjem kažiprsta" i da se u oba slučaja formalno radi o povredi Povelje UN.

Šreder je pokazao skepsu, kada su u pitanju motivi bivšeg šefa ukrajinske vlade Julije Timošenko i, ukazujući da se ne zna kakve materijalne interese ona ima, upozorio na postoji opasnost da novčana pomoć, za koju se on zalaže, ode pogrešnim kanalima.

U ukrajinskoj krizi Šreder je ponovo kritikovao Evropsku uniju i rekao da vođstvo Evropske komisije nije shvatilo da je Ukrajina jedna kulturološksi podeljena zemlja.

- Pitam se da li je bilo ispravno jednu kulturološki podeljenu zemlju, kao što je Ukrajina, staviti pred alternativu - sporazum o asocijaciji sa EU ili carinska unija sa Rusijom - rekao je Šreder.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroslav

    9. mart 2014 | 23:28

    E postovano rukovodstvo Srbije ,postovani predsednise Srbije imate izjavu jednog od krvnika protiv Srbije,pa slobodno moze da se podigne tuzba protiv Evropske unije i NATO pakta pa da lepo oni plate odstetu Srbiji zbog udruzenog zlocinackog cina protiv suverene drzave.Srbi treba da se dignete iz svojih kreveta i otvorite oci protiv zuluma Evropske unije i NATO pakta i svi zajedno podignemo optuznicu .Narod Srbije bice zadovoljan iznosom od 250 milijardi eura za stetu koju su nacinili krvnici i kamatu koja sleduje.pa nam onda nece trebati nikakvi krediti za oporavak i ostalo.

  • Sarajaja

    9. mart 2014 | 22:37

    Ha ha da nam necete da se izvinete, sto i dalje ubijate srpsku déçu, srpski narod, srpsku mladost.. Ovaj uranijum ubija... Rak, infrakt, rak, infrakt daĺ ima druge bolesti.. Ne bira godine.. Eh, Moja Domovino..

  • Sumadinac

    9. mart 2014 | 22:36

    Ma pricaj sta ti je volja.....bice kako Putin kaze!!! A za 99-u..tek cemo da pricamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA