Islamisti najavili atentat na francuskog predsednika

Al Minbar, poznati islamistički sajt, postavio je šest postova u kojima Francuskoj javno prete terorističkom odmazdom

  • 2

Na sajtu ekstremnih islamista pojavila se serija postova sa pozivima na terorističke napade u Francuskoj i atentat na francuskog predsednika Fransoa Olanda kao odmazda zbog politike Pariza u Maliju i Centralnoafričkoj Republici, upozorila je kasno sinoć SITE služba za praćenje pretnji džihadista.

Al Minbar medijska mreža džihadista, poznati islamistički sajt, postavio je šest postova kao deo kampanje pretnje Francuskoj.

Postovi "mi nećemo da ćutimo", "Francuska" pojavili su se na forumu "Medijski vojnici za podršku islamu" koje su mogli posetioci sajta da vide, preuzmu i štampaju, navodi SITE, prenosi agencija Rojters.

Medijska mreža džihadista Al Minbar objavljuje vesti raznih filijala Al Kaide i drugih džihadista i ima onlajn magazin od jula prošle godine. Rojters podseća da su, u francuskoj ofanzivi u januaru 2013. proterani islamisticki ekstremisti iz severnog Malija.

Male grupe boraca lojalnih islamističkim grupama, uključujući Pokret za jedinstvo i džihad u zapadnoj Africi i Al Kaide islamskog Magrebu i dalje operišu u pustinjskom regionu, gde sprovode periodične napade. Otmice i ubistva francuskih državljana su se, od tada, događale kao oblik odmazde.

Francuska je pre četiri meseca poslala svoje vojnike u, većinski hrišćansku Centralnoafričku Republiku, gde su muslimanski Seleka buntovnici uzurpirao vlast pre godinu dana i potisnuli hrišćane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • besha

    11. mart 2014 | 10:46

    Cuj seleka uzurpirali vlast,pa znate li vi jadnici sta se desava u toj africkoj drzavi,pa sami sebe u laz utjerujete...koje licemjerstvo nevjerovatno....

  • kropir

    11. mart 2014 | 19:20

    Čuvase islama ali to tebi i treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA