ZAJEDNO ZA ANU: Pomozimo devojci koja je dve godine u komi! (FOTO)

Porodica Ane Janković, 19-godišnje devojke koja se već dve godine nalazi u stanju "budne kome" nema sredstava za adekvatnu brigu o njoj, te moli sve ljude dobre volje da dođu 16. marta u 21.00 čas u prostorije bioskopa "Palas Šumadija" na humanitarni koncert i tako pomognu Ani

  • 11

Ana Janković je imala svega 17 godina kada je 2012. trebalo da uradi ono što je objašnjeno kao - rutinska operacija. Ona je, naime rođena sa hemangiomom, tačnije spletom vena koje je te zime povredila, a operacijom je trebalo da se razvuku kako bi se izbegao nastanak tromba.

Do operacije, međutim, nije ni došlo, jer kada je hirurg trebalo da počne, aparati su se oglasili gubila je kiseonik i njeno srce je stalo. Lekari su uspeli Anu da vrate u život, ali ona se od tada nalazi u stanju takozvane "budne kome", imala je i sepsu, i tri meseca je bila ozbiljno životno ugrožena.

- Krajem decembra 2012, Ana je puštena na kućno lečenje, jer po zakonu nije imala više pravo da leži u bolnici - počinje priču za Telegraf Anina starija sestra Tamara - Sada je kod kuće i mi ne odustajemo već se beskrajno nadamo da ce se oporaviti i čvrsto verujemo u izreku "nada umire poslednja". Obezbedili smo joj i dva logopeda, dva fizioterapeuta, neurologa, lekove za stimulaciju mozga koji se uvoze iz Kine. Ana ide i na terapije kiseonikom, koristimo i sva alternativna sredstva u vidu homeopatije, akumpunkture.

Sredstva koja je ova sada već 19-godišnja devojka dobila pre dve godine od socijalnog, kao i kolica, krevet, i dekubitni dušek, ona i dalje koristi. Dodatni problem predstavlja i to što porodica Janković živi na prvom spratu zgrade bez lifta, tako da moraju Anu da nose niz i uz stepenice svaki put kad mora da ide na terapiju.

- Mama ne radi, ja sam u decembru završila master na Fakultetu organizacionih nauka i aktivno tražim posao, te je finansijska situacija u kojoj se trenutno nalazimo veoma teška. U ovom momentu radila bih bilo šta samo da mogu da pomognem porodici. Ušteđevinu koju imamo polako nestaje - objašnjava Tamara Janković.

S obzirom na to da porodica nema novca da obezbedi Ani sve što joj je neophodno, ekipa Telegrafa ovim putem poziva sve ljude dobre volje da dođu na humanitarni koncert koji će biti organizovan 16. marta kako bi pomogli Ani.

- U nedelju, 16. marta u prostorijama bioskopa "Palas Šumadija" (Turgenjeva 6) na Banovom Brdu u 21.00 čas biće organizovan humanitarni koncert za našu Anu pod nazivom "Tucović za Anu". To je za sada jedini način da joj pomognemo - završava priču sa nama Tamara dodajući da će blagovremeno obavestiti javnost o broju žiro računa na koji mogu da se uplate humanitarna sredstva kao i aktivaciji humanitarnog SMS broja.

(K.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ***

    13. mart 2014 | 16:01

    We pray for you <3

  • X6

    13. mart 2014 | 21:58

    Ljudi komentar je greskom poslat ovde!!!!!!! Izvinjenje!!!!

  • Jovan

    13. mart 2014 | 17:46

    Drzi se lutko, zelim ti brz oporavak i zdravlje i srecu tebi tvojoj porodici. Bice bolje . Bog vidi sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA