ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Ustanovljena nagrada s imenom srpskog pesnika Milutina Bojića!

Nakon što su ustanovili književnu nagradu sa imenom velikog srpskog pesnika nadležni iz biblioteke "Milutin Bojić" raspisali su i literarni konkurs na kojem od 15. marta do 30. aprila mogu da učestvuju pesnici do 35 godina starosti koji nisu objavili samostalnu pesničku zbirku

  • 0

Biblioteka "Milutin Bojić" ustanovila je nagradu za mlade pesnike koja će nositi ime Milutina Bojića. Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina koji nisu objavili samostalnu pesničku zbirku. Prva nagrada na konkursu biće upravo štampanje prve knjige pesama u izdanju biblioteke.

 

Nagrada "Milutin Bojić" ustanovljena je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije pod sledećim propozicijama:

 

- Pesnici dostavljaju ciklus od najmanje 10 pesama, odštampanih ili čitko napisanih rukom.

- Pesme treba da budu u tematskoj liniji poezije Milutina Bojića.

- Radove slati pod šifrom u četiri primerka. Rešenje šifre kao i ciklus pesama poslati u posebnoj koverti, na adresu: Biblioteka "Milutin Bojić", Ilije Garašanina 5, 11000 Beograd, sa naznakom "Za pesnički konkurs", ili na mejl biblioteka@milutinbojic.org.rs sa naznakom "Za pesnički konkurs".

 

 

Konkrus je otvoren od 15. marta do 30. aprila 2014. godine. Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom.

 

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić.

 

Proglašenje pobednika konkursa biće održano na Dan biblioteke, 19. maja 2014, u matičnom odeljenju biblioteke u Beogradu, u Spomen-čitaonici Milutina Bojića.

 

 

Ustanovljenjem Nagrade "Milutin Bojić" biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i talentovanih pesnika, kao i da na se taj način populariše poezija.

 

Osim toga, naročito želimo da podsetimo na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga tema prvog konkursa upravo ima zahtev da prispeli radovi budu u tematskoj liniji poezije Milutina Bojića.

 

S obzirom na to da se njegovo stvaralaštvo danas ponajviše prepoznaje kroz pesmu "Plava grobnica", nesumnjivo je da će se jedan deo prispelih radova indirektno doticati i velike srpske epopeje tokom Prvog svetskog rata, čiji jubilej upravo obelažavamo.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA