PUTIN OBAMI: Referendum na Krimu u skladu sa međunarodnim normama

Predsednik Rusije je u telefonskom razgovoru predsedniku SAD poručio da je referendum na Krimu bio u skladu sa normama međunarodnog prava i da ukrajinske vlasti nisu pokazale želju da suzbilju nasilje upereno protv stanovnika Ukrajine koji govore ruski

  • 5

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je večeras u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Barakom Obamom da je referendum održan danas na Krimu bio u potpunosti u skladu sa normama međunarodnog prava.

Putin i Obama su se složili da uprkos razlikama postoji potreba da se zajednički traži načini za stabilizaciju situaciju u Ukrajini, saopšteno je iz Kremlja.

Kako navode agencije, Putin je takođe rekao da ukrajinske vlasti nisu pokazale želju da suzbilju nasilje upereno protv stanovnika Ukrajine koji govore ruski.

Prema rezultatima ankete Republičkog instituta za politička i društvena istraživanja sprovedene na 200 glasačkih mesta na Krimu, 93 odsto izašlih na današnji referendum izjasnilo se za prisajedinjenje Krima Rusiji, saopšteno je neposredno po zatvaranju birališta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ferguson 549

    16. mart 2014 | 22:36

    Kakav je ovo poticaj za nas. I mi sutra da ovako pomognemo ljudima oko Srbije koji pricaju srpski.

  • Boca

    16. mart 2014 | 22:21

    Trampili se nesto 100%

  • EU

    16. mart 2014 | 22:37

    Pa samo čekam kad će se Kinezi naseljavati po mnogim zemljama i ovako se cepati i osamostavljivati u skladu sa madjunarodnim normama. Ma oni mogu napraviti čudo jedno po ovim normama jer već sada jesu čudo od industrije i razvoja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA