HIT IZBORA: Ko je bio jači - Radulović ili Dinkić, Dveri ili LDP, Brakus ili URS?

Predstavljamo vam najzanimljivije izborne duele i "pobednike" i "gubitnike" u ratu stranaka koje su ostale ispod crte

  • 12

Srbija je u nedelju glasala i izglasala novu Skupštinu Srbije u koju će ući čak 21 politička partija, ali izborni rezultati RIK-a nam pokazuju mnoge zanimljivosti i tzv duele, pa tako možemo videti da je na republičkom nivou Saša Radulović odneo pobedu nad Mlađanom Dinkićem, a u Beogradu je novinar Igor Brakus bio jači od URS-a, a Dveri od LDP-a!

 

Prema konačnoj proceni RIK-a Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na vanrednim parlamentarnim izborima i lista "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo" imaće čak 158 poslanika, ali mi vam predstavljamo drugačiju matematiku i izborne duele, a oni su:

 

 

Republički nivo doneo nam je zanimljivo nadmetanje, pa smo tako bili svedoci "trijumfa" Pokreta Dveri sa 3.5 odsto podrške nad listama LDP-a Čedomira Jovanovića 3.4 i URS-a sa 3 procenta!

 

Takođe zanimljiv je podatak i taj da je lista Saše Radulovića sa 2.1 odsto podrške bila jača od Srpske radikalne stranke koja je "uzela" 2 procenta glasova.

 

 

Na beogradskom nivou vodila se "ljuta bitka" što za vreme kampanje što na izborima između bivših ministara privrede Saše Radulovića i Mlađana Dinkića. "Pobedu" je odnela lista "Dosta je bilo" koja je osvojila 2, a URS samo 1.3 odsto glasova.

 

Pravi izborni hit predstavlja i činjenica da je više glasova imala lista "Građanski pokret Jeste svejedno - Igor Brakus" od liste Mlađana Dinkića, a rezultat u ovom duelu bio je 1.5 : 1.3 odsto podrške!

 

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    17. mart 2014 | 20:52

    Još kad se doda činjenica da su URS i LDP skrckali milione na kampanju, a ovi neki drugi nisu ni mogli da budu na Tv-u od medijske blokade

  • Milos

    17. mart 2014 | 20:37

    Pazi kada mi se gade svi, od onih sto su dobili 50% pa do ovih 0.1%

  • 250 mm

    17. mart 2014 | 20:03

    Sve sama boranija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA