ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Skot Ešton, bubnjar benda The Stooges!

Uzrok smrti Skota Eštona, jednog od osnivača i bubnjara grupe The Stooges, još uvek nije poznat. Preminuo je u 64. godini, a njegovoj porodici među prvima, putem Fejsbuka, saučešće je izjavio Eštonov dugogodišnji "saborac" Igi Pop

  • 2

Jedan od osnivača i bubnjar benda "Iggy & The Stooges" Skot Ešton preminuo je u 64. godini.

Uzrok smrti još uvek nije poznat.

Legendarni frontmen benda Igi Pop među prvima je Eštonovoj porodici putem Fejsbuka izjavio saučešće navodeći na svojoj stranici da je Ešton preminuo sinoć:

- Skot je bio odličan umetnik, nikada nisam čuo da neko svira bubnjeve sa toliko razumevanja. Bio mi je kao brat. On i Ron (gitarista benda i Skotov brat) ostavili su veliko zaveštanje svetu. Oni su mi uvek bili, i ostaće, kao druga porodica. Moje misli su sa njegovom sestrom Keti, suprugom Liz i kćerkom Lenom, koja je bila svetlost njegovog života - naveo je Igi.

Igi Pop, Skot Ešton i njegov brat Ron osnovali su kultni pank bend zajedno sa Dejvom Aleksandrom u Mičigenu 1967. Ron Ešton preminuo je 2009.

Poslednjeg razgovora sa Eštonom setio se i kolega iz benda, Džejms Vilijamson:

- Pre nedelju ili dve, poslao mi je mejl u kome je napisao da misli na mene i dobre trenutke koje smo proveli zajedno i da bi voleo da zajedno opet pravimo muziku. To mi je jedina uteha. Odgovorio sam mu, ali njegov odgovor nikada nije stigao. Možda je ovo bio njegov način da se oprosti - zaključio je Vilijamson.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA