Srbija poražena od Engleske: Orlovima presudilo slabih 15 minuta, ali su videli da mogu da prete i najboljima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 7 min.

Izašli su veoma defanzivno, a onda su pokazali da mogu da igraju fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije je zabeležila neuspeh na otvaranju Evropskog prvenstva, pošto je od naše selekcije bila bolja ekipa Engleske sa 1:0. Ipak, treba istaći i to da Orlovi mogu podignute glave da napuste teren Veltins Arene, s obzirom na to da su pokazali zube.

Odlučio je selektor Dragan Stojković Piksi da u ovoj utakmici izađe sa dva napadača, dok je ostavio Dušana Tadića na klupi, što je bilo i malo iznenađenje, dok je Srbija nastupila pomalo bojažljivo na samom startu, što je donekle i odlučilo smer ovog meča, iako je Srbija izašla poprilično hrabro u drugih 45 minuta.

Čak i hrabrije u drugom poluvremenu.

Bojala se Srbija, nije imala samopouzdanja u prvih 15-20 minuta igre, kada je i pao jedini gol na ovom meču, koji je postigao Džud Belingem u 13. minutu susreta. Bukajo Saka je pobegao Strahinji Pavlović tek za sekund, lopta se odbila od Strahinje i pala na glavu Belingema.

Ipak, to je bio alarm za Srbiju da krene sa igrom, što su Orlovi i te kako uradili. Posle tog gola je Srbija i krenula u napad, a samo sedam minuta kasnije je bila viđena i najveća prilika na ovom mčeu. Mitrović je dobio loptu na nekih 18 metara, tukao je po golu Pikforda, ali je ona otišla tik pored gola.

To je bila naznaka da će naša selekcija tek krenuti unapred. U narednim minutima je Srbija promenila pristup igri, krenula je ofanzivno, krenula je da napada Englesku i pritiska. To je dovelo i do mnogo više grešaka kod našeg protivnika. Mogla je Srbija da ima i ogromnu priliku u 37. minutu, kada su lepo odigrali Andrija Živković i Aleksandar Mitrović, došla je lopta onda do Vlahovića, koji je zakasnio s dodavanjem i tako je propustio da uposli Sergeja i Kostića za bolju šansu.

Potom se dogodio i veliki peh, Filip Kostić je morao van terena zbog povrede, a zamenio ga je Filip Mladenović. Upravo je on počeo i da pravi probleme odbrani Engleskoj. Kada je krenulo drugo poluvreme, videli smo i dosta drugačiju igru.

Od prvih minuta je krenula Srbija da napada, a prva ogormna prilika je viđena u 53. minutu. Vlahović je lepo primio loptu, okrenuo se, potom posloa loptu po zemlji, ali nikog nije bilo na drugoj strani. Potom je Mitrović probao, ali ni ta lopta nije pronašla svoj put.

Zapretila je Engleska u 56. minutu, tukao je Aleksandar Arnold, ali je Predrag Rajković bio na pravom metsu. Menjao je potom Piksi, ubacio je Jovića i Tadića, što je dodatno poboljšalo naš napad.

Veliku priliku je potom imao Luka Jović u 65. minutu, Dušan Tadić mu je dodao lepo, ali on nije uspeo da primi tu loptu i otišla je u ruke Džordana Pikforda. Potom je sve mirovalo do 77. minuta. Srbija je vršila pritisak, ali je pukla odbrana Hari Kejn je dobio sjajan centaršut.

Naslonio se rukama na jednog štopera naše selekcije, udario je glavom, ali je Rajković odbranio. Potom, imala je Srbija još jednu šansu, Dušan Vlahović je odlično šutirao sa 20 metara, ali je je odbranio Pikford. Pokušavala je Srbija u nastavku, ali, nije bilo sreće.

UŽIVO Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

TOK MEČA:

82. minut - Aooooo, Dušan Vlahović je šutirao iz okreta, Pikford je ovo odbranio vrhovima prstiju, kakva šansa!

77. minut - Kakva odbrana Rajkovića! Hari Kejn je pogodio prečku nakon ovog pokušaja.

74. minut - U igru ulazi i Veljko Birmančević umesto Andrije Živkovića.

70. minut - Ogroman pritisak stvara Srbija u ovim minutima, teraju Engleze da se brane sa svih 11 fudbalera.

65. minut - Auuuuh, Dušan Tadić je sjajno dodao Luki Joviću, ali ovaj nije primio loptu, ona odlazi u ruke Džordana Pikforda.

64. minut - Preti Srbija, centrirao je Sergej, ali je ova lopta bia i nešto jača i nešto viša.

60. minut - Menja Piksi, ulaze u igru Luka Jović i Dušan Tadić, oni će zameniti Aleksandra Mitrovića i Sašu Lukića.

59. minut - Kakvo ubacivanje Mladenovića, odlično! Potom je ubacio loptu ka Mitroviću, ali ovaj nije mogao da stigne do lopte. Bilo je kontakta, ali teško da je ovde bilo to dovoljno za faul.

56. minut - Dobar udarac iz daljine, ali je Predrag Rajković bio na pravom mestu, boksovao je oivu loptu daleko.

53. minut - Kakva šansa! Auuuuuh, mogao je ovde biti dospta opasniji napad. Vlahović je probacio, ali nikoga nije bilo. Onda je Mitrović pokušao, probacio je loptu, ali nije ona došla do Vlahovića.

52. minut - Sve je veći pritisak Srbije u ovim momentima.

49. minut - Nije imao sreće Andrija Živković. Prošao je nekoliko fudbalera Engleske, ali je lopta umesto njemu otišla u noge štopera Stounsa, koji je rasčistio opasnost.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. minut - Kakva šansa! Lep centaršut Lukića, Vlahović nije mogao do lopte, a lopta odlazi u korner. Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Lepa zamisao Lukića, ali je Vlahović odustao od te lopte.

43. minut - Povredio se Filip Kostić. Umesto njega ulazi Filip Mladenović.

39. minut - Biće ovo i prvi žuti karotn na utakmici. Nemanja Gudelj će dobiti opomenu zbog faula nad Džudom Belingemom.

37. minut - Mogla je ovo biti nova prilika za Srbiju, lepo su odigrali Živković i Mitrović. Potom je lopta došla do Vlahovića, koji je kasnio sa dodavanjem.

33. minut - Centrira Srbija, pokušava da dođe do igre glavom, ali je štoper Engleske bio na pravom mestu, sklonio je loptu sa glave naših igrača. Ipak, sada je malo Srbija napravila pritisak na selekciju Engleske, malo njih teraju na odbranu sada.

28. minut - Pristup Srbije je totalno drugačiji nakon primljenog gola. sada igraju Orlovi dosta otvorenije.

25. minut - Dosta sreće za Srbiju! Vlahović je napravio veliku grešku, želeo je popprečnu loptu da pošalje Kostiću, ali je ispao, dok je i Pavlović ostao visoko. Kajl Voker, inače jedan od najbržih fudbalera u protivničkom timu, pobegao je, ali je šutirao pored gola.

20. minut - Evo šanse Mitrovića! E, tako se igra, Srbija je pritisak napravila, onda je naterala Engleze na grešku, šutirao je Mitrović, ali je lopta otišla tik pored gola.

19. minut - Opet udarac Engleza, ali sada dosta slabiji. Lopta odlazi daleko pored gola.

13. minut - Vodi Engleska 1:0, Džud Belingem postiže pogodak. Bukajo Saka je dobio dobru loptu, Pavlović je samo malo zakasnio i nije uspeo da spreči centaršut, lopta se odbila od štopera naše reprezentacije, te je Džud Belingem naleteo i postigao gol glavom.

9. minut - Za sada je Srbija dosta dobra u odbrani, Pavlović je odlično pročitao Saku i zatvorio ga je na vrhunski način.

7. minut - Pripretila je sada i Srbija, Kostić je centrirao, ali je lopta preletela Vlahovića.

5. minut - Bila je ovo mini prilika za Englesku, Belingem je video Fodena, poslao mu je loptu, ali je Pavlović to počistio. Odmah potom je šutirao i Foden, ali je ofsajd dosuđen.

3. minut - Engleska je sada izvršila pritisak na odbranu Srbije, koja se brani sa celim timom. Traže Englezi prostor za nešto ozbiljnije, ali za sada Srbija to ne dozvoljava. Očigledno će ovde biti u pitanju taktička igra, opipavanje pulsa. Sergej čisti pokušaj centaršuta i Srbija izbacuje Engleze na njihovu polovinu.

1. minut - Krenuo je meč u Gelzenkirhenu između Srbije i Engleske, prvi napad na ovoj utakmici će imati selekcija Engleske koja pokušava dugom loptom, ali Milenković čisti to.

Piksi odabrao sastav!

Juventus uz Orlove!

Podrška stiže i od ekipe Juventusa, u čijoj ekipi se nalaze Dušan Vlahović i Filip Kostić, reprezentativci naše zemlje.

Uzavrela atmosfera - uhapšen Srbin pred meč!

Najnovije informacije iz Gelzenkirhena govore i da je jedan od navijača iz Srbije uhapšen pred početak ovog meča. Policija je uspela da ga savlada i pribije uz ogradu, dok su mu stavljali lisice.

Dobrodošli na Veltins Arenu!

Tekstualni prenos utakmice Srbija - Engleska možete pratiti na portalu Telegraf Sporta, koji ima i dva izveštača u Gelzenkirhenu ove večeri u domu ekipe Šalke 04. Čitava nacija i dalje s velikim nestrpljenjem čeka sastav koji će na teren poslati Dragan Stojković Piksi.

Inače, ovaj stadion je ostao u lošem sećanju našeg naroda, jer je pre 18 godina na istom mestu Argentina slavila protiv Srbije i Crne Gore sa 6:0 na Mundijalu. Ipak, neke stvari je i moguće izmeniti.

Još jednom - dobrodošli u Gelzenkirhen, gde će Orlovi pokušati da polete visoko!

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Engleske provocirali Srbe sa "Albanija, Albanija": Stigao brutalan odgovor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli...

    16. jun 2024 | 21:18

    E Stojkoviću prevaro od selektora

  • BEZ PROMENE

    16. jun 2024 | 21:49

    bez ideje ... energije ... nacionalnog ponosa ...

  • Aleksandar

    16. jun 2024 | 23:07

    Zašto menjaš Mitrovića onda nemamo ni skok ne ništa u napadu šta će jović umesto Mitrovića E moj Piksi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA