Ukrajina nikad neće priznati Krim!

- Mi ne priznajemo i nikada nećemo priznati takozvanu nezavisnost i takozvani sporazum o pripajanju Krima Rusiji - rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnjih poslova Jevgen Perebinis

  • 15

Ukrajina nikada neće priznati pripajanje Krima Rusiji, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva spoljnjih poslova Jevgen Perebinis.

- Mi ne priznajemo i nikada nećemo priznati takozvanu nezavisnost i takozvani sporazum o pripajanju Krima Rusiji - rekao je Perebinis, dodajući da potpisani sporazum "nema nikakve veze sa demokratijom, vladavinom prava niti zdravim razumom", prenosi AFP.

Ruski predsednik Vladimir Putin i krimski lideri potpisali su danas u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, odmah primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine.

Putin je, uz zvuke ruske nacionalne himne, dokument o prihvatanju Krima i Sevastopolja u sastav Rusije potpisao sa predsednikom krimskog parlamenta Vladimirom Konstantinovim, krimskim premijerom Sergejem Aksenovim, kao i sa gradonačelnikom Sevastopolja Aleksejem Čalijem, preneo je Itar-Tas s.

U tekstu sporazuma se navodi da se Krim smatra primljenim u sastav Ruske Federacije od danas.

Potpisivanjem sporazuma, Ruska Federacija danas uspostavlja dve nove članice - Republiku Krim i grad sa federalnim statusom Sevastopolj, prenosi ruska agencija.

Ovaj dokument će biti podnet na usvajanje Ustavnom sudu, a nakon toga i parlamentima Krima i Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojin

    18. mart 2014 | 15:19

    Tako je bilo i sa Kosovom, pa smo sve blize priznanju (zvanicnom)!?

  • Алзо

    18. mart 2014 | 16:05

    Владимир Путин у историју Русије ући ће са надимком ВЕЛИКИ. Ово је само почетак враћања руских земаља мајци Русији.

  • RODOLJUB

    18. mart 2014 | 17:23

    SVE SE VRAĆA - SVE SE PLAĆA ..... A bilo vem je lepo kada ste se odcepili od SSSR-a i na isti način priznali Kosovo ..... PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA I SVI ĆE TO OSETITI NA SVOJOJ KOŽI KAD-TAD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA