I SUD POTVRDIO: Pripajanje Krima je u skladu sa Ustavom

Vladimir Putin zatražio je juče od Ustavnog suda Rusije da verifikuje ustavnost sporazuma kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj primaju u sastav Ruske Federacije, što je ovo telo danas i učinilo

  • 7

Ruski Ustavni sud je danas presudio da je Sporazum o pripajanju Republike Krim i grada Sevastopolja Ruskoj Federaciji u skladu sa Ustavom Rusije, izjavio je predsednik tog Suda Valerij Zorkin.

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je juče od Ustavnog suda Rusije da verifikuje ustavnost pomenutog sporazuma, saopštila je danas pres služba Suda ruskoj agenciji Interfaks.

Putin i krimski lideri potpisali su juče u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine.

Taj sporazum će se privremeno primenjivati počev od datuma potpisivanja, a na snagu će zvanično stupiti kad bude ratifikovan u parlamentima Krima i Rusije, naveo je "Glas Rusije".

U tekstu sporazuma se navodi da se Krim smatra primljenim u sastav Ruske Federacije. Potpisivanjem sporazuma, Ruska Federacija danas uspostavlja dve nove članice - Republiku Krim i grad sa federalnim statusom Sevastopolj, prenose ruske agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Činjenice

    19. mart 2014 | 12:09

    Putin, duma i na kraju ustavni sud..svi jednoglasni..ovo me podsjeća na hitlerovo vrijeme..sve je isto samo drugo vrijeme..

  • ap0calypto

    19. mart 2014 | 12:21

    i ustavno je i normalno da se Kosovo opet pripoji Srbiji.

  • Baja

    19. mart 2014 | 13:08

    Zivela Rusija!Ziveo Putin!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA