PRIMIO MITO: Uhapšen direktor Inspekcije za rad!

Dragoljub Peurača, direktor Inspekcije za rad u Ministarstvu rada i zapošljavanja, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito

  • 8

Uprava kriminalističke policije, uhapsila je Dragoljuba Peuraču, direktora Inspekcije za rad u Ministarstvu rada i zapošljavanja zbog sumnje da je tražio i primio mito od 15.000 evra, od direktora jednog preduzeća

 

Inspektori UKP MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, priveli su Peruaču na Novom Beogradu.

 

Policija sumnja da je prvi čovek Inspekcije rada u Ministarstvu za rad tražio 30.000 evra od vlasnika jednog preduzeća, kako bi mu izdao odgovarajući zapisnik, koji po zakonu mora da mu da bez naknade. Vlasnik preduzeća uspeo je da spusti cenu na 15.000 evra, a zatim je ceo slučaj prijavio policiji.

 

 

U zvaničnoj biografiji Peurače navodi se da je od 2007. godine radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova i to u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, a zatim u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova od 2010. godine.

 

Kao pripadnik MUP-a završio je međunarodni kurs za suzbijanje organizovanog kriminala u organizaciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Kraljevine Velike Britanije, kao i kurs sertifikacije za borbu protiv organizovanog kriminala – projekat "ISITAR", pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

 

Dragoljub Peurača stao je iza postupka Inspekcije za rad koja je čak tri puta vratila na posao Đorđa Čogurića, radnika "Puteva Srbije" koji je novac naplaćen od putarina uzimao za sebe. Iako su ga "Putevi Srbije" zbog takvog ponašanja svaki put otpuštali, Peurača je tvrdio da je "rešenjima poslodavca o otkazu očigledno povređeno pravo zaposlenog".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA