NE ODUSTAJU: Australija nastavila potragu za nestalim avionom

- To je najnepristupačnija tačka koju možete zamisliti na zemljinoj kugli, ali ako tamo ima ičega, mi ćemo ga naći - rekao je australijski premijer Toni Abot

  • 0

Potraga za plutajućim objektima u Indijskom okeanu koji bi mogli da budu delovi aviona "Malezije erlajns" nestalog 8. marta, nastavljena je danas, ali za sada bez rezultata, a australijski zvaničnici su najavili da će operacija biti produžen još jedan dan.

Avioni koji tragaju za eventualnim ostacima nestale malezijske putničke letilice zasad nisu uočili ništa značajno, izjavio je danas vršilac dužnosti australijskog premijera Voren Tras.

Lokacija je jako udaljena od prvobitne putanje aviona koji je nestao sa 239 putnika i članova posade.

Trinaest dana od nestanka Boinga 777, na letu između Kuala Lumpura i Pekinga potraga je sada koncentrisana na vodenu površinu od oko 23.000 kvadratnih kilometara, na 2.500 kilometara jugozapadno od Perta, na zapadnoj australijskoj obali.

Taj deo se pretražuje na osnovu satelitskih snimaka objavljenih juče, koji su pokazali predmete koji bi mogli da budu delovi aviona. Pet vojnih i civilnih aviona učestvovalo je danas u potrazi za ostacima aviona u okviru međunarodne operacije.

Potraga je počela juče u toj oblasti, ali je bilo teškoća zbog lošeg vremena i nije ništa nađeno.

- To je najnepristupačnija tačka koju možete zamisliti na zemljinoj kugli, ali ako tamo ima ičega, mi ćemo ga naći - rekao je australijski premijer Toni Abot, koji se trenutno nalazi u poseti Papua Novoj Gvineji.

Najmanje sedam kineskih brodova uputilo se juče u južni deo Indijskog okeana da bi se pridružili potrazi.

(Telegraf.rs / Beta / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA