BEOGRAD POBEĐUJE KRIMINAL: Srpska prestonica sve bezbednija!

Broj krvnih delikata smanjen je za 20, a razbojništva za 33 odsto. U martu ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine, broj imovinskih delikata manji je za 30 procenata, a uvećan je samo broj ukradenih vozila

  • 23

Statistički podaci pokazuju da srpska prestonica postaje bezbedan grad. U Beogradu je u martu ukupan broj izvršenih krivičnih dela manji za 28,6 procenata u odnosu na mart prošle godine, saznaje Telegraf.rs.

Broj krvnih delikata smanjen je za 20, a razbojništva za 33 odsto. U martu ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine broj imovinskih delikata manji je za 30 procenata. Procentualno je samo uvećan broj krađa vozila.

U prethodnih šest meseci značajno je uvećan i broj zaplena svih vrsta narkotika, najviše kokaina, heroina, marihune, hašiša, spida i ekstazija. Inspektori beogradske kriminalističke policije imali su 1.473 zaplena svih vrsta droga.

Samim tim, na uličnom trzistu povećana je cena narkotika.

Pozitivan trend bezbednosti rezultat je novog pristupa rada beogradske kriminalističke policije. Punim tempom radi se i u centralnim opštinama i na periferiji. Povećano je prisustvo policije u uniformi i civilu, koji prate situaciju na terenu i kontrolišu sve sumnjive osobe.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA