ALARMANTNO: Narkomani na NBG obili 6 auta zbog "prve pomoći", koju prodaju za heroin!

U Bloku 23 na Novom Beogradu već treći put ovog meseca obijeni su automobili iz kojih nestaje pribor za prvu pomoć

  • 1

Na Novom Beogradu u Bloku 23, u Ulici Milentija Popovića, preksinoć su nepoznate osobe polupale zadnja stakla na šest automobila na parkingu. Prema rečima vlasnika automobila, svima je iz gepeka ukraden pribor za prvu pomoć.

 

Kako saznajemo, razlog za krađe je taj što narkomani, koji obijaju vozila, za svaki pribor za prvu pomoć dobijaju po 5 grama heroina! Potvrdu ove informacije dobili smo i u policiji.

 

- Prodajom samo jednog pribora za prvu pomoć osobe koje to učine obezbeđuju sebi pet grama heroina - kažu u MUP-u Srbije.

 

Radmili Rusinović, koja živi u ovom kraju već 20 godina, su polomili zadnje staklo na automobilu.

 

- Ukrali su mi prvu pomoć, trougao i dizalicu. U ovom kraju tako nešto dešava se već treći put, a policija ne reaguje. Prijavili smo krađu, neće čak ni na uviđaj da dođu. Samo nam kažu da pozovemo osiguranje da nam nadoknadi štetu - žali se Rusinovićeva.

 

Da su ove krađe česte, posvedočio je i stanovnik Bloka 19, u kojem je za samo jednu noć opljačkano i porazbijano 17 automobila! Ukradeni su pribori za prvu pomoć, alat i sijalice koje su bile u gepeku.

 

Slavko Protić, radnik u Garaži u Bloku 23, kaže da se stanari konstantno žale, ali da niko do sada nije uspeo da vidi počinioce.

 

- To se dešava u sitne sate, verovatno se organizovano kreću u grupama i lome staklo. Krađa prve pomoći se počiniocima najviše isplati, oni to posle prodaju na Bubanj potoku - ističe Protić.

 

U slučajevima krađe i obijanja automobila policija zahteva od osobe čiji je auto da ga doveze na uviđaj. Bez obzira na učestalost ovih krađa, MUP ne dolazi na lice mesta.

 

Krađa je sve više, i to na potezu od Bloka 19 do Bloka 24 u okolini Buvljaka.

 

 

(Isidora Danić / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obavešteni

    7. mart 2012 | 12:38

    Na Novom Beogradu? A, to što su meni u Jerkoviću to uradili tri puta za deset dana, to što svako drugo jutro ljudi krpaju zadnja stakla... Pitajte malo policajce zašto ne dignu guzicu i ne reše taj problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA