BEOGRAĐANI BEZBEDNI: Voda za piće je dobrog kvaliteta!

Zbog poplava koje su ovih dana zadesile Beograd i Srbiju, ispitan je kvalitet vode za piće u glavnom gradu. Voda je u redu i bezbedna za piće

  • 1

Kvalitet vode za piće u Beogradu je dobar i nikakve promene se nisu pojavile kao posledica poplava, rekao je danas vršilac dužnosti direktora JKP ''Beogradski vodovod i kanlizacija'' Svetozar Veselinović.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da su to pokazale vanredne kontrole vode za piće, koju obavljaju Beogradski vodovod i kanalizacija i Gradski zavod za za javno zdravlje.

- U Beogradskom vodovodu od pre deset dana, kada su počeli da rastu vodostaji na obodu grada, počele su i vanredne kontrole kvaliteta vode na rubnim područjima. U uslovima kada dolazi do izlivanja reka, kao što se događa sada, i kada zbog nestanka struje dođe do prekida snabdevanja vodom, pre nego što se voda pusti, radi se vanredno ispiranje vodovodne mreže, zatim kontrola i tek onda se pušta voda - objasnio je Veselinović.

On je precizirao da je sasvim drugi režim ukoliko dođe do prekida vodosnabdevanja u takvim uslovima, navodeći da je takva situacija u Ripnju.

Prema njegovim rečima, u tom naselju je prekinuto vodosnabdevanje zbog struje i drugih situacija, a pre nego što se nastavi sa isporukom vode, mora da se ispere cevovod, da se prekontroliše kavlitet vode i tek onda se cevovod pušta u funkciju.

Veselinović je upozorio i da vodu u bunarima ne kontroliše ''Beogradski vodovod'' dodajući da je ta voda sada sigurno pogoršanog kvaliteta zbog toga što ima velike količine kišnice i podzemnih voda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    16. maj 2014 | 12:57

    Uvek taj BGd bezbedan ;) svejedno ja pijem spricere jer sam lala :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA