ZBOG BEOGRADA NA VODI: Obala Save ostaje bez splavova (FOTO)

- Pooštrićemo uslove koji će propisivati gde i kakavi objekti mogu da se postavljaju, a onda ćemo raspisati javni konkurs za postavljanje plovnih objekata, s precizno utvrđenim kriterijumima - kaže predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević

  • 13

Na delu desne, beogradske obale reke Save odnedavno je zabranjeno postavljanje splavova i drugih plovnih objekata, a nekoliko koji su sada tamo, biće premešteni.

Izmena Plana mesta za postavljanje plovila, posebno uz obalu od Brankovog mosta do Železničke stanice, doneta je na poslednjoj sednici Skupštine Grada, izjavio je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je rekao da je ta izmena radi realizacije projekta "Beograd na vodi" i da bi se "definisao pristup obali".

- To ne znači da će svi splavovi istog trenutka biti uklonjeni sa tog dela obale, već će se, prema planovima i fazama rada, postepeno premeštati. Nijedan splav neće biti trajno uklonjen, nikome nećemo oduzeti pravo na rad - naglasio je on.

Predsednik Skupštine Grada je rekao da godinama u Beogradu nije ni postojao plan rasporeda plovnih objekata, te se dešavalo da splavove postavlja "ko je gde hteo, bez prethodne procedure".

Prema izmeni plana, postoje zone gde ne bi trebalo da bude splavova, a za nekoliko zona se traži posebna dozvola. U delu obale gde se režim menja, svega je nekoliko ugostiteljskih objekata.

Prihode od splavova imaju država i nekoliko komunalnih preduzeća, dok Grad Beograd čak i nema prihode po osnovu taksi što je Nikodijević ocenio kao "čudno".

- S obzirom na to da ti objekti ostvaruju promet na teritoriji grada Beograda, malo je čudno da Beograd nema nikakve prihode od toga. Pooštrićemo uslove koji će propisivati gde i kakavi objekti mogu da se postavljaju, a onda ćemo raspisati javni konkurs za postavljanje plovnih objekata, s precizno utvrđenim kriterijumima - istakao je Nikodijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    24. jul 2014 | 12:36

    Treba ih skloniti i sa Dunava..Ruglo i najveci zagadjivaci..

  • RD

    24. jul 2014 | 13:38

    ruglo, leglo kriminala i audio zagadjenje koje komercijalni splavovi na savi po dunavu znace su olicenje jednog vremena koje je pocelo s kriminalcima i s njima treba i da nestane. Beograd nije i ne treba da bude leglo prostitucije, sponzorusa, kriminalaca i bandi. Svakom po zasluzi, zna se gde je kome mesto - ko je za kavez, ko je za nesto drugo... a splavove-vikendice oko Ade ne treba dirati. to Beogradu na vodi nimalo ne smeta. Vizuelne nakarade koje us postavljali od sajmista dalje niz reku, to sve treba pocistiti. Grad treba da ima svoj mir i red, Ljudi po novom beogradu ne mogu da spavaju decenijama zbog ovog divljastva. i to treba napokon resiti. Sve u staro gvozdje,a gazde preispitati koliko su i kome placali porz na dobit. A drogerase/izbacivace naravno sve u mardelj!

  • Rale

    24. jul 2014 | 14:52

    Podrzavam ideju da se splavovi sklone sa Save od Brankovog mosta do Ade Ciganloje a najveca korist od toga dobice ljudi.Jos veca dobit je kad se uklone brodovi olupine koji trule godinama i ruze savsko probalje gde se zaustavlja na tone plasticnih boca granja i kojekakvog otpada.Pijanci i uzivaoci droge neci imati legalne terrene razvrata i prostitucije.Bog je uz BGD na vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA