Beograd šalje tim pravnika kao pomoć Obrenovcu

Pravnici će u Obrenovac otići na inicijativu gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, prilikom preuzimanja rešenja, vlasnici će ostavljati broj računa na koji će im biti uplaćena sredstava i na licu mesta će se se obavljati izjašnjavanje o kategorizaciji

  • 2

U Obrenovac danas kreće tim pravnika iz Beograda koji će pomoći u radu kol centra i izdavanju rešenja, koja su osnov za preuzimanje finansijske pomoći za obnovu oštećenih kuća, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pravnici će u Obrenovac otići na inicijativu gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, prilikom preuzimanja rešenja, vlasnici će ostavljati broj računa na koji će im biti uplaćena sredstava i na licu mesta će se se obavljati izjašnjavanje o kategorizaciji.

Sredstva za obnovu biće isplaćivana prema kategoriji oštećenja, i to za prvu kategoriju 120.000 dinara, za drugu 200.000 dinara, za treću 250.000 dinara, za četvrtu 350.000 dinara i za petu kategoriju oštećenja 600.000 dinara.

Prilikom odlučivanja uzimaće se u obzir da je šteta prijavljena u skladu sa Zakonom, da je nastala kao posledica poplava i klizišta koje su se desile tokom maja 2014. godine i da je prijavljena na objektu gde je podnosilac prijave stalno živeo.

Građani će imati mogućnost da se žale ako nisu zadovoljni kategorizacijom objekta koji je u njihovom vlasništvu, a nakon isteka roka za žalbu koji traje osam dana, sredstva će biti uplaćena na račune oštećenih građana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    28. jul 2014 | 09:07

    Ma saljite pare...za pravnike cemo lako.

  • iznogud

    28. jul 2014 | 23:41

    bolje im posalji tim eksperata da pokaze neukom narodu kako se moze sa 120000 popraviti kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA