NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA: Od sutra više kontrolora u GSP-u!

Smanjenje broja vozila gradskog prevoza neće važiti u saobraćajnim "špicevima". Ta mera je, kako je rekao direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, neophodna zbog loše finansijske situacije gradskog prevoznika uzrokovane, između ostalog i velikim brojem onih koji se švercuju

Od sutra, 1. septembra, kada startuje zimski red vožnje, Beograđane će prevoziti za oko 10 odsto manje vozila GSP nego što je to uobičajeno za ovaj period. Putnicima će karte kontrolisati oko 500 kontrolora sa kojima će ići i Komunalna policija.

Smanjenje broja vozila gradskog prevoza neće važiti u saobraćajnim "špicevima", a ta mera je, kako je rekao direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, neophodna zbog loše finansijske situacije gradskog prevoznika uzrokovane, između ostalog i velikim brojem onih koji se švercuju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je pre nekoliko dana da su apeli grada i GSP dali su prve rezultate, navodeći da je prihod tog preduzeća od prodaje karata u protekle dve nedelje povećan za 20 odsto. On je istakao da je cilj grada i GSP-a je da poveća bezbednost putnika i zaposlenih.

- Upravo zbog toga ćemo sledeće nedelje krenuti sa javnom nabavkom za uvođenje video-nadzora, a time ćemo ispuniti jedno od obećanja sa početka mandata. Na ovaj način ćemo svim građanima i zaposlenima obezbediti sigurnost u vozilima - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da ranije da će Grad Beograd, od septembra, preduzeti mere kako bi se racionalnije rasporedila vozila gradskog prevoza i smanjile gužve na pojednim linijama, i zato će, osim efikasnijih kontrola, biti sprovedeno prebrojavanje putnika.

- U toku jeseni, na konkursu će biti odabrano kome će taj posao biti poveren. Od početka 2015. planiramo da uvedemo novi tarifni sistem, a sve to će pomoći da racionalnije rasporedimo vozila i smanjimo gužve - najavio je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    31. avgust 2014 | 20:54

    E pa svercovacemo se i dalje! Kad prevoz bude kao i svim zemljama sa kojim uporedjujete, a i plate takodje, prevoz cemo placati. Ovde vecina koja pise svasta ocigledno nije mrdnula nigde preko pa ne zna kakav je prevoz i standard u drugim zemljama. Gospodo kad budete obisli Evropu, shvaticete da to sto pricate nema veze sa mozgom. U Evropi su plate 3 do 5 puta vece, a prevoz cist, redovan i guzve nema. Kod nas kada i docekate autobus, koji niko ni ne ocisti nikad, pomolite se Bogu da u isti mozete i da udjete, pa makar visili na vratima. Nikada i nije bio bolji pa je netacno da je to zbog ne placanja.

  • Istina

    31. avgust 2014 | 18:50

    Povećajte plate pa će se svi kucati

  • Nn

    31. avgust 2014 | 18:33

    To vi mislite......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA