AGONIJA: Udžbenike kupuju na tri mesta u gradu, čekaju po sat vremena!

Majka jedne gimnazijalke kaže da su roditelji još u junu molili upravu škole da na sajtu napiše koje knjige su potrebne, ali da im je rečeno da je "stranica još u izradi". Problem je i što se udžbenici kupuju u četiri različite knjižare

  • 24

U subotu se ispred knjižare Zavoda za udžbenika na Obilićevom vencu od ranog jutra proteže red srednjoškolaca i njihovih roditelja koji čekaju da kupe udžbenike za ovu školsku godinu. Tako se i ove godine ponavlja stara priča u srpskim srednjim školama - učenici su, naime, u većini škola saznali tek ove nedelje - kad su krenuli u novu školsku godinu koje stručne knjige su im potrebne.

Na red se čeka u proseku oko sat vremena, a većina dece i roditelja je ljuta na prosvetne vlasti. Majka jedne gimnazijalke za MONDO kaže da su roditelji još u junu molili upravu škole da na sajtu napiše koje knjige su potrebne, ali da im je rečeno da je "stranica još u izradi".

Problem je, kaže, što današnja akcija potrage za knjigama, nije jedina, jer se udžbenici za srednje škole kupuju u četiri različite knjižare u Beogradu, pa je čeka obilazak još tri mesta.

Slična scena je i ispred druge knjižare Zavoda u Kosovskoj ulici, gde se, kažu okupljeni, još duže čeka. Srednjoškolci se žale i da ne mogu da kupe polovne knjige koje se prodaju na tezgama u Kosovskoj ulici, pošto ih preprodavci prodaju po cenama od čak 1.200 dinara, koliko koštaju i nove knjige u knjižarama.

Roditelji srednjoškolaca će, kažu za sve potrebne knjige morati da izdvoje i do 120 evra, pa su s razlogom ljuti zbog redova koji ih dodatno iritiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA

    6. septembar 2014 | 16:01

    NIJE PROBLEM SAT VREMENA SACEKATI,NI MALO POTRAZITI PO GRADU. PROBLEM JE STO SU UDZBENICI PRESKUPI, PREOPSIRNI,NEJASNO NAPISANI I U VECINI SLUCAJEVA SUSTINSKI NEUPOTREBLJIVI. ONI ODAVNO I NE SLUZE DA SE DECA OBRAZUJU NEGO DA SE NEKI TIPOVI KOJI UGLAVNOM I NISU ISLI U SKOLU OBOGATE.

  • Tara

    6. septembar 2014 | 15:16

    Srski djaci se muce da pronadju polovne udzbenike, ali zato albanskim djacima na jugu Srbije stizu besplatni udzbenici?! Od ponedeljka se smanjuju ionako mizerne penzije i plate... No comment!

  • Aco

    6. septembar 2014 | 15:24

    Neopisivo je to , toliki bezobrazluk profesora i nastavnika , cekaju da im izdavacke kuce ili autori ponude novac , pa ko da vise .. e iz te knjige ce da se uci i tu svi mora da imaju . Zato i dolazi do ovoga . Trazili smo knjige za decu jos u Julu , niko nije znao koje ce da koriste , a sada znaju .?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA