Protestna šetnja zbog napada na učesnika LGBT konferencije!

Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana

  • 0

Učesnici dvodnevne konferencije "Budućnost pripada nama -LGBT prava na putu ka pristupanju EU" krenuli su u protestnu šetnju zbog noćašnjeg napada na nemackog državljanina u Brankovoj ulici.

Učesnici će se kretati od hotela "Metropol" gde je konferencija pa do Skupštine Srbije. Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana.

- Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga - rekla je Todorović i dodala da je imala poziv ministra policije Nebojše Stefanović, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.

Jake policijske snage obezbeđuju dvodnevni skup i oni će pratiti učesnike protesta do Skupštine i nazad. Nemački ambasador Hajnc Vilhelm rekao je da je uznemiren vešću koju je primio o povredi nemačkog državljanina i dodao da još uvek nije poznato šta se tačno noćas dogodilo.

- Naše misli su sa žrtvom i nadam se da će se oporaviti bez trajnih oštećenja - rekao je nemački ambasador.

Ambasador je rekao da ga je zvao ministar policije i da mu je rekao da je zbog ovog slučaja veoma uznemiren i da mu je žao, kao i da je ovo najteže delo u poslednje dve godine. On je rekao da će u 13 sati posetiti povređenog državljanina i da će učestvovati u današnjoj šetnji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najstrože osudio je napad na nemačkog državljanina D.H. (27).

- U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina - poručio je ministar.

- Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije - izjavio je ministar, navodi se u saopštenju MUP-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA