BEOGRAD POD OPSADOM ZBOG PRAJDA: Centar grada blokiran, policija i borbena vozila na ulicama! (FOTO)

Centar grada je zbog održavanja Prajda u potpunosti blokiran, kako za automobile, tako i za pešake, autobusi i tramvaji idu izmenjenim trasama, a na ulicama je veliki broj policije i borbena vozila

  • 0

U ponoć je isteko zakonski rok od 12 časova, koliko unapred policija mora da saopšti organizatoru skupa da je on otkazan. Iako ne postoji zvanična odluka Biroa, organizatori kažu da će Prajda biti, centar grada je pun policajaca i potpuno je blokiran, a kod Trga Slavija i na drugim mestima, kako javljaju reporteri Telegrafa s lica mesta, viđena su i oklopna vozila!

Deo oko Skupštine grada i Narodne skupštine, gde treba da se završi šetnja, blokiran je za pešake ali i automobile. Od rano jutros na platou ispred skupštine se okuplja veliki broj policijski snaga. Veliki broj policajaca je i na Trgu republike.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je zasedao više od četiri sata, ali nije saopštio zvaničnu odluku o održavanju Prajda. Kako javlja reporter Telegrafa, na ulici su jake policijske snage, koje legitimišu sve osobe koje su im "sumnjive", a specijalne jedinice MUP-a patroliraju centrom grada, oko rute kojom bi trebalo da se kreće Parada ponosa.

Organizatori Parada ponosa su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, odakle će povorka krenuti u 12:00 Ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne Skupštine Srbije i do Skupštine Grad Beograda gde će se završiti.

Podsetimo sinoć je održan protest protiv Parade ponosa u centru Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA