Studenti Filozofskog napali službenika fakulteta!

Grupa studenata okupila se kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo uslovima studiranja i podržala zahteve koji su u vezi sa tim podneseni upravi Fakulteta

  • 2

Studenti Filozofskog fakulteta koji su juče protestovali zbog uslova studiranja i novog Zakona o visokom obrazovanju fizički su napali službenika fakulteta, saopšteno je iz Dekanata ove ustanove. Protiv napadača je podneta prijava.

Grupa studenata okupila se na Filozofskom fakultetu u Beogradu 29. septembra kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo uslovima studiranja i podržala zahteve koji su u vezi sa tim podneseni upravi Fakulteta. Međutim, taj neformalni skup poprimio je nasilan karakter i jedan naš službenik je bio izložen fizičkom napadu, navedeno je na sajtu Filozofskog fakulteta.

Dekanski kolegijum fakulteta je saopštio i da je protiv počinitelja podnetа krivičnа prijаvа.

- Kаko ovim povodom tаko i ubuduće, Filozofski fаkultet je odlučаn u nаmeri dа preduzme sve zаkonite mere rаdi očuvаnjа bezbednosti i zаštite prаvа svojih rаdnikа i studenаtа - navedeno je u saopštenju.

Studenti Filozofskog fakulteta su protestovali i danas, a za sutra su najavili "studentski zbor" na Filološkom fakultetu.

Tada bi trebalo da, zajedno sa kolegama sa Filološkog fakulteta donesu odluku o organizaciji velikog protesta planiranog za drugu polovinu oktobra.

Studenti, između ostalog, traže šest obaveznih ispitnih rokova umesto pet, da zadrže pravo finansiranja iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, produžetak roka za završetak studija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Varljivo leto

    30. septembar 2014 | 21:54

    Varljiv vek, milenijum... Još samo da drug Tito saopšti da su studenti u pravu... I da student nije zapalio žito na salašu... Fakultet je za prosečne... Ne završavaju ga lenje bube... Ali svi bi u Beeeeeeograd... Niko lopatu da uhvati... Ne do Bog na traktor da śjedne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA