DA LI JE OVO KRAJ ŠVERCERIMA? Od danas neplaćanje karte je prekršaj!

Odluka o javnom linijskom prevozu kojom će se neplaćanje karte tretirati kao prekršaj danas zvanično stupa na snagu, a to znači da oni koji ne plate kaznu neće moći da registruju auto, produže ličnu kartu sve dok ne izmire svoja dugovanja

  • 45

Odluka o javnom linijskom prevozu kojom će se neplaćanje karte tretirati kao prekršaj danas zvanično stupa na snagu.

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da se pripremni period i pooštrena kontrola završava danas, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ova odluka podrazumeva da je neplaćanje karte prekršaj. Kontrolor direktno na licu mesta naplaćuje posebnu kartu koja važi za ceo dan vožnje i košta 2.000 dinara. Ako je putnik ne plati on podleže Zakonu o prekršajima - rekao je Mitrović.

On je dodao da je u tom slučaju kazna 6.000 dinara i da se šalje na kućnu adresu.

- Ako se plati u roku od osam dana, iznosi 3.000 dinara, a u slučaju da se uopšte ne plati, putnik ulazi u registar prekršaja - objasnio je Mitrović.

On je dodao da građanin zabeležen u registru prekršaja nema pravo da registruje auto, produži ličnu kartu ili bilo koji dokument dok ne izmiri svoje obaveze prema državi.

Mitrović je zahvalio građanima koji su shvatili, kako je rekao, da je njihova obaveza da kupuju karte i da se validiraju u prevozu.

- To je jedini način da se unapredi kvalitet javnog prevoza u Beogradu - zaključio je Mitrović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    1. oktobar 2014 | 09:28

    Nisam za šverc, ali mi nije jasno. Kako onda registruju auto, produže ličnu kartu... oni koji duguju za struju, Infostan... bilo šta. Ovo je veliko favorizovanje jedne firme. I drugo, da li će početi da traže da plaćaju prevoz oni koji ga nikada nisu plaćali i koje kontrola zaobilazi. Svi znamo ko je to, ali ne znamo zasto su privilegovani.

  • Jana

    1. oktobar 2014 | 09:47

    A, KO NE POKAŽE LEGITIMACIJU ČEKA GA ŽANDARMERIJA SA PALICAMA. HA HA HA.

  • Sany

    1. oktobar 2014 | 10:49

    Nema socijalne pravde!!!!!!! Ja kao samohrani roditelj bez posla, alimentacije, nemam pravo na bus plus jer nisam prijavljena na biro... A imam pravo na deciji dodatak i overu zdravstvenih knjizica sa potvrdom da sam bez posla iz PIO fonda a za bus plus je ne priznaju.Penzioneri placaju 450 dinara na godisnjem nivou a samohrani roditelji bez posla i srednjoskolci placaju karte. Sta ce osnovcima i penzionerima besplatni bus plus? Gde oni idu? Osnovci su upisani u skole koje su im iza coska a penzioneri samo prave guzve u autobusima zato sto imaju povoljne karte. SRAMOTA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA