Beograđani šetnjom podržali borbu protiv raka dojke (FOTO)

Iz Knez Mihailove ulice u Beogradu danas u 13 sati krenula je tradicionalna roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke u okviru kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“, u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu

  • 1

Mnogi Beograđani danas su se prošetali u nameri da podrže borbu protiv raka dojke! Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu uz saradnju sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije organizovala je šetnju podrške u borbi protiv ove opake bolesti.

Danas od 13 sati iz Knez Mihailove ulice u Beogradu (kod Delijske česme) krenula je tradicionalna Roze šetnja podrške u okviru kampanje "Milion razloga zašto želim svet uz tebe" koju već drugu godinu organizuju kompanija Avon, Fond B92 i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Beograda.

Današnja roze šetnja u Beogradu, uz podršku brojnih stručnjaka, javnih ličnosti i pre svega pobednica nad ovom teškom bolešću, poslala je snažnu poruku podrške i poziv svim ženama u Srbiji da redovnim kontrolama mogu preventivno da deluju na ovu opasnu bolest.

- Svi imamo majke, sestre, prijateljice a s obzirom na to da je ovo bolest koja se uspešno leči kada se otkrije u ranoj fazi, treba se testirati a ne stideti - poručio je američki ambasador Majkl Kirbi.

Pored američkog ambasadora, današnjoj šetnji su prisustvovali direktor televizije B92 Veran Matić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Od velike koristi su ovakve akcije jer daju novu šansu za veće uspehe u borbi protiv raka dojke. Ova podmukla bolest je izlečiva ali ipak ne treba stvari prepuštati slučaju jer malo je potrebno da bi došlo do nepoželjne situacije - rekao je Lončar apelujući na prisutne dame da se podvrgnu testiranju.

Šetnja je počela na simboličnoj polumaratonskoj stazi dužine 21 metar i 95 centimetara, a u Knez Mihailovoj ulici će danas u periodu od 11 do 16 sati biti postavljeno stručno savetovalište u saradnji sa Institutom za Onkologiju i Radiologiju Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kako bi sve naše sugrađanke dobile informacije o samopregledu i načinima prevencije raka dojke.

Cilj kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ jeste da podigne svest o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv raka dojke, kao i da podrži preventivne i programe psihosocijalne pomoći ženama i njihovim porodicama koje sprovode udruženja Nacionalne asocijacije obolelih od raka (NALOR) u Srbiji.

Sredstvima prikupljenim u okviru kampanje podržaće se pokretanje programa psihosocijalne podrške ženama i njihovim porodicama koje se suočavaju sa dijagnozom raka dojke.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stidljivko

    18. oktobar 2014 | 14:49

    O Boze, ma u pravu su, upozoravaju nas da moramo da se kontrolisemo, znaju oni sta su bacali po nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA