POTRESNA ISPOVEST RAŠE POPOVA: Obesne ratničke igre su uzele maha (VIDEO)

Kada pišem bajke, ja zamišljam zle veštice, vile, đavole, zle đavolke, a ne zamišljam ljude kao zle. Nisam ni sanjao da ovo može da mi se dešava

  • 32

Kada pišem bajke, ja zamišljam zle veštice, vile, đavole, zle đavolke, a ne zamišljam ljude kao zle. Ja sam malo naivni bajkopisac. Nikada nisam ni sanjao da će me napasti maloletna banda koja nije gladna, već željna novca - počinje svoju ispovest Raša Popov, razočaran ponašanjem dece, kojoj je inače posvetio dobar deo svoje novinarske karijere.

 

Vest o napadu na Rašu Popova (81) odjeknula je u javnosti upozoravajući da žrtva nevaspitanja i odsustva ljudskosti može da bude bilo ko od nas. Poznati televizijski novinar iskomentarisao je neprijatni napad koji je doživeo od strane maloletne braće I. N. (10) i J. N. (11), podsećajući da ova deca do sada imaju više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa.

 

Braća su Popova sačekala ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac. Nezadovoljni sumom koju im je dao, dečaci su pratili književnika do sprata na kojem živi, gde su ga maltretirali. Srećom, Raša je uspeo da se izvuče i uđe u stan.

 

Prema rečima zvezde dečje televizijske emisije “Fore i fazoni”, kraj grada u kojem on živi nije nimalo bezbedan jer postoji grupa mladića, između 11 i 14 godina, koja teroriše i pljačka starije sugrađane.

 

 

Popov kaže da mu se ovakav incident nije desio prvi put. Naime, prošle godine, Raša je bio žrtva pljačke kada mu je grupa mladića otela honorar u iznosu od 200 evra, a do danas su se dogodile još tri pljačke samo u njegovoj zgradi.

 

Naš sagovornik podseća da su pljačke, zastrašivanja i teror oduvek postojali, ali ističe da su "obesne ratničke igre protiv starijeg čoveka uzele maha".

 

Pogledajte video u kojem Raša Popov otkriva šta mu leži na duši posle napada:

 

 

Podsećamo da su ozloglašena braća u septembru već pretukla jednog starca, koji je posle toga preminuo.

 

(Mihajlo Pavić / D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko NS

    19. novembar 2014 | 20:10

    Pozdrav čika Raši od gledaoca njegovih emisija koji ima 60 godina. Neverovatno je da postoje ovako surova i nevaspitana deca a još neverovatnije je to da država to nije u stanju da reši.Pri tome ovog divnog umetnika niko od oficijelnih zaštitnika ljudskih prava nije uzeo u zaštitu. Važno je da se mesecima rapredalo o tzv.prajdu pa su svi bili zabrinuti ako ta toliko značajna populacija ne može javno da pokazuje svoje neprirodne sklonosti.O zaštiti starih ljudi ne postoji ni jedna organizacija koja brine??Ni država sem kad čika Raši oduzme 10% od penzije.Da su ga,ne daj Bože, usmrtili država bi ostala bez 10% od njegove penzije koje sada uzima.Uh,ustvari cela bi im ostala.Sramota.Toliko o ljudima.Mislite o tome!

  • Milan

    19. novembar 2014 | 19:14

    Duša dobra. Zaista organi reda treba da nešto učine i povrate našim starijim sugrađanima kakav takav mir. Ovo je krajnje žalosno, baš mi žao čika Raše. Puno nas je odraslo uz Fore i fazone!

  • Dr_sokrates

    19. novembar 2014 | 21:35

    Jbt, ja ne verujem!!! Da zakon ne može da izadje na kraj sa ovim balavanderima. ja sam pripadnik romske nacionalnosti, i smatram da nema veze koje su oni nacionalnosti vec uzmi te motku u ruke i udri, udri dok se ne opamete. Sta sad ako imaju 11 i 12 god mogu da rade sta hoće? Evo ja cu im dati jedan predlog "pošto država nema rešenja za njih onda slobodno neka udare na nekog političara pa bar neka se ovajde kako treba... mislim da bi jedino u tom slučaju drzava nasla neku rupu u zakonu i stala na put ovim balavanderima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA