Beograd dobio novu javnu garažu, na Vračaru sa 400 parking mesta (FOTO)

Po rečima direktora JKP "Parking Servis" Andrije Čupkovića, stanovnike opštien Vračar uskoro očekuje otvaranje nove privatne garaže koji je izgradila grčka kompanija "Titan developments". Najavio je da će otvaranje 400 parking mesta na pet nivoa, u Baba Višnjinoj ulici u mnogome olakšati život naših sugrađana

  • 7

Grčka kompanija "Titan developments" završila je izgradnju privatne garaže na Vračaru, te je na taj način Beograd postao bogatiji za još 400 parking mesta.

Grčki investitor započeo je saradnju sa JKP "Parking servis" koje će upravljati parking mestima u Baba Višnjinoj ulici. U ovoj saradnji obavezu održavanja imaju obe strane, kao i pravo eksploatisanja novoizgrađenog objekta i deljenja prihoda.

- Parking servis je započeo proces javno-privatnog partnerstva. Potpisali smo sporazum sa firmom Titan, vlasnikom garaže Baba Višnjina u blizini Kalenić pijace, gde će „Parking servis“ upravljati sa 400 parking mesta, a zajednički s investitorom ćemo ih održavati,eksploatisati i deliti prihod. Stanovnicima Vračara omogućićemo brže i lakše parkiranje. Uskoro otvaranje - objašnjava Andrija Čupković, direktor Parking servisa.

Prolaznici će ovu garažu prepoznati samo po plavoj tabli sa slovom "P" i rampi, pošto fasada ove moderne višespratnice pre odaje utisak stambene zgrade.

Izgradnja garaže počela je 2009. godine a urađena je po poslednjim svetskim standardima.

U novom parkiralištu ugrađeni su specijalni detektori ugljen-monoksida koji čiste izduvne gasove kroz najsavremenije filtere. Garaža je u potpunosti pokrivena video-nadzorom, ima protivpožarni sistem, dva lifta i čak 23 toaleta. Takođe, najavljeno je da će u sklopu parkirališta raditi i perionica vozila.

Po pisanju domaćih medija, izvođač radova je firma "Terra engineering", a projekat su zajedno finansirali "Titan developments" i Piraeus banka. Kada je reč o uloženim finansijskim sredstvima, investitor nije želeo da se izjašnjava, ali je gruba procena iznos od najmanje 800 evra po kvadratu, odnosno barem 10 mil evra za ceo projekat.

Podsećamo da u Beogradu ima sve više privatnih vlasnika parkirališta: na uglu Stanoja Glavaša i Dalmatinske, u Cetinjskoj i Golsvordijevoj, u Strahinjića bana, ta se ovaj vid poslovanja može smatrati biznisom budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud ZBUNJEN

    29. novembar 2014 | 17:08

    Sramota samo papate pare hocu bre moj Slobodan *Vracar gde Sam odrastao sve dosli seljaci stamota

  • Apolitičan_lik

    29. novembar 2014 | 14:26

    Garaža "Easy Job d.o.o" na uglu Stanoja Glavaša i Dalmatinske više ne radi/postoji. Lokacija se trenutno adaptira za početak gradnje nekoliko desetina hiljada kvadrata.

  • Милан

    30. novembar 2014 | 11:03

    Срамота усред србије натпис на гаражи на два страна писма.На латиничном( које није уставно ни национално писмо србије) и енглеском.Овим наше власти крше устав( а нико не одговара зато нити се уставни суд оглашава) а уједно и дискриминишу огромну већину грађана у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA