GRIP IPAK HARA BEOGRADOM: Broj obolelih veći za 70%, evo šta savetuju lekari!

Broj obolelih od gripa i virusa prehlada sličnih njemu prošle nedelje je u glavnom gradu povećan za 70 odsto. Najveći procenat obolelih je starosti od 20 do 64 godine. Evo kako da se zaštitite

  • 0

Broj obolelih od gripa i oboljenja sličnih njemu prošle nedelje je u glavnom gradu povećan za 70 odsto, govore podaci Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZJZ). Prema podacima iz domova zdravlja, koji su dostavljeni GZJZ, ova dijagnoza je ustanovljena kod 122 pacijenta.

Za razliku od prehlade koja "lomi" nekoliko dana, simptomi gripa sa povišenom temperaturom, malaksalošću, glavoboljom, bolovima u mišićima, kašljem javljaju se odjednom. Lekari savetuju obolelima da ostanu kod kuće nekoliko dana, a onima koji nisu dobili grip da izbegavaju kontakt sa obolelima, velike skupove, da borave na svežem vazduhu, provetravaju prostorije...

I dok se beleži veći broj obolelih od gripa, broj pacijenata sa respiratornim infekcijama se nije povećao. Prema rečima epidemiologa dr Leposave Garotić Ilić, šefa Odseka za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje, akutne respiratorne infekcije imalo je 15.474 građana, što je približno isto kao i prethodne dve nedelje. Najveći procenat obolelih je starosti od 20 do 64 godine, pišu "Novosti".

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Stručnjaci smatraju da je najbolja zaštita od gripa vakcina, posebno kod rizičnih kategorija stanovništa u koje spadaju hronični bolesnici, oboleli od bolesti srca, bubrega, pluća, osoba sa metaboličkim poremećajima, stariji od 65 godina.

GRIP UBICA HARA SRBIJOM: Ovo je jedini način da se ne zarazite!

I na kraju, naša preporuka su i – SLANE SOBE

Da li ste znali da najbolji efekat ova zaštita, uz preporučenu vakcinaciju ima u kombinaciji sa preventivnim terapijama u slanim sobama?

POSEBNO VAŽNO je znati da je zaštita broj jedan upravo preporučena vakcinacija, ali ono što u poslednje vreme mnogi rade i na taj način višestruko pojačavaju dejstvo zaštite su tretmani u slanim sobama, popularne haloterapije. Ukoliko još niste probali tretmane u slanim sobama, evo prilike da to uradite po najpovoljnijoj ceni u studiju SLANA SOBA.NET (tel 066/001-005)

Osim preventiva po pitanju gripa, u ovom “virusnom” delu godine Slane sobe su idealne za lečenje prehlada, sinusa, ali i za neverovatno podizanje imuniteta.

Foto:www.slanasoba.net Foto:www.slanasoba.net

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA